top of page

6x online events organiseren

Ken jij deze alternatieven al? Sta jij voor de uitdaging om je evenement te annuleren of verplaatsen? Bekijk dan ook eens deze alternatieven en tips om jouw evenement virtueel vorm te geven.
1. Online vergaderen en trainingen geven Via Skype meetings en Skype Business, Zoom, Gotomeeting of bijvoorbeeld Facebook workplace kun je heel gemakkelijk online vergaderingen en trainingen geven. De functionaliteiten van een whiteboard en splitscreen maken bieden extra interactiemogelijkheden tussen deelnemers. Met deze communicatietools kun je een plenair programma presenteren voor deelnemers vanuit de hele wereld. Niet alleen handig voor het werken met collega's maar ook bij het faciliteren van een online vergadering of training.


 

2. Virtueel interactief evenement Deze online netwerk en sessie registratie tool maakt het organiseren van online evenementen met honderden deelnemers heel eenvoudig en is geschikt voor uiteenlopende typen evenementen. Met NetworkTables Virtual kun je een compleet online evenement met 1:1 meetings, rondetafelsessies of keynotes en break-out sessies virtueel organiseren. Deelnemers kunnen inschrijven op workshops en presentaties en reageren. Bekijk hier hoe je jouw fysieke evenement kunt inrichten als een online evenement.

 

3. Webcast of webinar

Company Webcast biedt verschillende mogelijkheden om jouw evenement online te presenteren in een webcast of webinar. Bij een webinar (online seminar, college etc.) kun je vanuit een centraal gelegen studio een professionele uitzending maken en die vervolgens uitzenden via internet. Andere opties zijn studio’s op locatie of inhouse studio’s. Bij een webcast of audiowebcast kun je via online streamingdiensten een live-uitzending faciliteren. Deze uitzending kan ook vooraf opgenomen zijn.

Kun je wel wat tips gebruiken over hoe je dit het beste kunt inrichten? Download hier het handboek met achtergrondinfo en tips.

 

4. Online netwerkevent

Met de Networkapp kun je rondom fysieke evenementen meer netwerkmogelijkheden bieden aan je gasten. Ze kunnen met elkaar in contact komen, oproepen plaatsen en reageren op vragen en suggesties van andere deelnemers. Ook als het fysieke evenement niet plaatsvindt, kun je via deze app een besloten netwerk uitnodigen en deelnemers met elkaar verbinden. De app biedt bovendien interactiemogelijkheden zoals de optie om te stemmen.

 

5. Livestream van je evenement

FX Agency en Verwiel the Creative agency maakten er in de afgelopen weken al gebruik van: voor het streamen van een evenement dat fysiek niet kon plaatsvinden maakten zij een livestream van het event met Stream my event. Maar er is meer mogelijk: je kunt ook denken aan een webcast of webinar (zie optie 3), interviewstudio op locatie, een concert streamen of stream een event via Facebook.

 

6. Audio- en videoconferencing

Audio- en videoconferencing is een breed begrip: denk aan live- persconferenties, meetings, incentives, congressen en beurzen. Als je op zoek bent naar professionele techniek en ondersteuning voor live-streams en videoconferencing zijn de oplossingen van Heuvelman wellicht een optie. Daarbij bieden zij ook de mogelijkheid om te ondersteunen in de ontwikkeling van bijpassende content.

Ook Live Online Events is een specialist op het gebied van live streaming en online events. Zij leggen daarbij de focus op het creëren van impact door content zowel voor als tijdens als na het evenement optimaal in te zetten. Tot slot kun je nog denken aan videoproductie die je niet alleen maakt voor de live uitzendingen maar ook verwerkt in een aftermovie of registratie. Bakery Media is gespecialiseerd in het ontwikkelen van live video productie die je vervolgens ook via je eigen website kunt streamen.


 

De bovengenoemde zes mogelijkheden - zijn slechts een greep uit de vele aanbieders en opties maar - kunnen je helpen bij het bepalen van alternatieven om je evenement toch door te laten gaan, zonder direct te hoeven annuleren of verplaatsen. En een virtueel evenement heeft ook nog eens bijkomende voordelen: in veel gevallen kan het de betrokkenheid van je doelgroep juist vergroten, je helpen nieuwe doelgroepen te bereiken en je imago versterken.


 

Fotografie: Nunes dos Anjos Tekst: Annemieke van Hees

bottom of page