top of page

Afscheid leden Raad van Advies Platform Cultuur Locaties


Anne-Marije Hogenboom (met bloemen midden-links op de foto) en Hanneke Hansen (met bloemen midden-rechts op de foto) nemen afscheid als lid van de Raad van advies van Platform Cultuur Locaties. Vertrek

Tijdens een afscheidsetentje richtte Joram Albus (manager Platform Cultuur Locaties, op foto rechts achter) het woord tot de vertrekkende raadsleden Anne-Marije Hogenboom en Hanneke Hansen. Sinds najaar 2015 waren zij betrokken als lid van de Raad van Advies. “Met jullie vertrek ligt er een uitdaging om opnieuw zulke enthousiaste, betrokken en gemotiveerde raadsleden te vinden. Beide oud-raadsleden zijn bouwers: vol nieuwe ideeën, praktische denkers en aanpakkers. Met die houding konden zij veel bijdragen aan de opstart van Theater Locaties Nederland (TLN), de voorganger van Platform Cultuur Locaties (een fusie van Platform Museum Locaties, Theater Locaties Nederland en muziekpodia per 1 januari 2019).”

Terugblik

Beide oud-raadsleden kijken terug op een waardevolle periode en geven hun reactie. Hanneke Hansen: “Ik heb het altijd superfijn gevonden om betrokken te zijn bij TLN. Door de uitzonderingspositie waar je je als eventmanager bij een cultuurlocatie in bevindt, met enerzijds de cultuursector en anderzijds de evenementenbranche als speelvelden zijn de verschillen soms groot. Het platform gaf me de gelegenheid te kunnen ventileren wat er speelt en te bouwen. Door mee te werken aan de realisatie van dit platform en kennis uit te wisselen met eventmanagers bij andere locaties konden we een gedegen netwerk creëren.”

Anne-Marije: “Het afscheid nemen vind ik jammer want ik heb bijzondere herinneringen aan de afgelopen jaren als lid van de Raad van Advies. Ook de start van het platform heb ik als waardevol ervaren. TLN is in een gat gesprongen waarbij aan de behoefte van een netwerk en kennisuitwisseling voor eventmanagers tegemoet is gekomen. Pas later realiseerde ik me welke impact je hebt als ‘groot’ theater voor andere eventmanagers van kleinere theaters of locaties met minder zalen: je hebt een voorbeeldfunctie. Juist in mijn rol als raadslid heb ik daarin een adviserende rol kunnen vervullen en daar kijk ik met plezier op terug.”
Hanneke Hansen werkt als Hoofd Development bij Amerpodia.

Anne-Marije Hogenboom is onlangs gestart als directeur van Haarlem Marketing. 

Tekst: Annemieke van Hees

bottom of page