top of page

De ziel van het ss Rotterdam

De watertaxi schiet over de Maas en aan weerszijden schittert de Rotterdamse skyline. Bestemming: het ss Rotterdam. De oceaanstomer straalt, aangemeerd in de hippe wijk Katendrecht. Decennialang vervoerde ‘La Grande Dame’ wereldreizigers en passagiers met een American Dream over de wereldzeeën. Nu geniet ze van een tweede leven als hotel, museum, escape room, restaurant en unieke locatie voor congressen en evenementen.


We schrijven 13 september 1958. De zilveren bijl hakt de draad door en de champagnefles knalt tegen het staal. Tienduizenden applaudisserende toeschouwers zien hoe Koningin Juliana het ss Rotterdam doopt, waarna het majestueuze stoomschip in het water glijdt. Het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn vaart tot 1971 als lijndienst van Rotterdam naar New York. Tot 2000 gaat ze als cruiseschip maar liefst 29 keer de wereld rond en meert daarna voorgoed aan in haar ‘geboorteplaats’. Een veelbewogen geschiedenis. En dat voel je zodra je aan boord stapt. Het avontuur dat dit schip heeft meegemaakt. De grandeur en de klasse van de vorige eeuw. De pioniersgeest van de eerste landverhuizers. Ze vormen de ziel van het schip. Het ss Rotterdam verwondert, inspireert en doet ons dromen. Al vanaf die historische dag in 1958 en vandaag nog steeds.

One-stop-ship

Het bruist aan boord en er is voor ieder wat wils. Overnacht in één van de 254 authentieke en elegante kamers van het viersterrenhotel. Geniet van het mooiste uitzicht van Rotterdam onder het genot van een drankje in de Ocean Wine Bar, Captains Lounge of op het dek. Uiteraard kunt u ook heerlijk dineren in Restaurant Club Room of Lido Grill. Vrijwilligers die vorige eeuw nog op het schip werkten, vertellen met passie de verhalen van weleer en leiden u graag rond. Van de unieke kunstwerken aan boord tot het stuurhuis en de ooit stampende en sissende machinekamer. Of brengt u liever een bezoek aan het levend maritiem historisch museum? Thrill seekers kunnen afdalen in de buik van het ss Rotterdam om zich te laten opsluiten in een van de escaperooms: de ijskoude koelcel of de mysterieuze metro… Zodra de deur achter je in het slot valt, begint de klok te tikken. Ontrafel de geheimen, werk samen als een team en probeer binnen 60 minuten te ontsnappen.

Locatie met een verhaal

Het is een ideale combinatie voor een bijzonder evenement. Die unieke, sprankelende energie aan boord en de kenmerkende gastvrijheid en hoffelijkheid van het schip en haar bemanning. Zoekt u een inspirerende, onvergetelijke locatie voor uw event? De mogelijkheden aan boord zijn legio. Het schip heeft verschillende prachtige zalen in oorspronkelijke staat. Elk met hun eigen stijl en historie. Dankzij de professionele ondersteuning in de aanloop naar en tijdens uw evenement zorgt de attente bemanning ervoor dat u net zo veel geniet als uw gasten. Het ss Rotterdam kan tot 3.500 gasten ontvangen, dus u hoeft niet terughoudend te zijn met het aantal uitnodigingen dat u verstuurt. Fotografie: Sander Daniels

52 weergaven

Comentarios


bottom of page