top of page

Doorbreken van patronen, hoe doe je dat?

Trainer, coach en therapeut Maarten Vogelaar geeft een aantal praktische handvaten om meer grip te krijgen op je valkuilen en jezelf uit te dagen: om de dingen eens anders te doen en nieuwe stappen te zetten in een richting die bij jou past.

Vrijheid hebben, ruimte krijgen voor je creativiteit en behulpzaam zijn. Het zijn drijfveren die voor veel eventmanagers hun werk waardevol maakt. Toch kunnen er ook lastige momenten zijn op werk of in je carrière. Hoe ga je daarmee om en hoe doorbreek je patronen die je meer tegenhouden dan vooruit helpen?


Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag om patronen te doorbreken, begin dan door op te schrijven wat je belangrijk vindt in jouw werk. Daarna schrijf je op wat je lastig vindt. Wat zie je jezelf vervolgens doen in zo’n situatie? Maak je een beweging naar voren of juist naar achteren?


Voorbeelden van beweging naar voren:

· Klagen

· Kritisch worden

· Verwijten of fouten aanwijzen bij de ander

· Boos worden

· Gelijk willen hebben

· De ander als probleem bestempelen


Voorbeelden van beweging naar de ander:

· Jezelf afsluiten

· Kalm blijven en proberen te redeneren

· Anderen buitensluiten

· Gesprekken afkappen

· Weggaan

Hoe zie je jezelf reageren als je van een rustige situatie in onrust belandt? Wat gebeurt er, welke betekenis geef je eraan, welke mogelijkheden tot handelen zijn er en wat ga je doen?


Meer weten?

> Lees het eerder verschenen artikel 'Koppel werk aan verlangens, niet aan angst' op De Eventmanager. > Of ga naar loveupdate.nl voor meer informatie over hoe je de stap kunt zetten naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Maarten Vogelaar is trainer, coach en therapeut. Met zijn bedrijf LoveUpdate begeleidt hij particulieren en professionals in hun ontwikkeling.


 

Tekst: Anika van de Wijngaard

bottom of page