top of page

Even voorstellen: Bart Klaver

Nieuw lid Raad van Advies Platform Cultuur Locaties


Fotografie: Bibi Veth


Bart Klaver, Hoofd Sales en Evenementen bij Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem is nieuw toegetreden tot de Raad van Advies van Platform Cultuur Locaties. In dit korte interview stellen we hem graag aan je voor.

1. Waarom wil(de) je graag Raadslid worden? ‘De voornaamste reden is dat als ik ergens lid van ben, ik het ontzettend leuk vind om dan ook een actieve rol te kunnen spelen. Dus niet alleen maar deel te nemen als lid maar om betrokken te zijn, invloed te kunnen uitoefenen, ideeën te delen en mee te kunnen denken over het beleid door te sparren met andere raadsleden en ook de discussie aan te gaan.’

2. Wat zijn jouw ambities voor het netwerk van Platform Cultuur Locaties?

‘Voor zover Platform Cultuur Locaties dat nog niet heeft…, wil ik graag bijdragen aan het landelijk karakter van het netwerk. Ik zie dat commercie nog steeds een uitdaging blijft voor veel locaties in de cultuursector. Zelfs ondanks dat er al tientallen jaren events georganiseerd worden, blijft events & sales vaak een ‘toevoeging’ aan het bestaande aanbod in plaats van dat het een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering is geworden. Dat geldt natuurlijk niet voor iedere locatie maar toch zijn er zeker nog wel stappen te maken op dit gebied. Platform Cultuur Locaties is een waanzinnig mooi platform om de kennis te delen over hòe je dat doet. En dat voor elke cultuurlocatie in Nederland bekend is dat dit platform dè plek is waar je als eventprofessional bij een cultuurlocatie aanklopt als je meer uit je commerciële aanpak wilt halen of hier meer mee wilt gaan doen. Als raadslid kan ik mijn kennis delen over hoe het in de praktijk werkt. Vanaf september staan de eerste reserveringen bij veel locaties weer in de agenda. Maar om heel eerlijk te zijn kijk ik stiekem al verder vooruit. Ik leg een grote focus op 2022: wat zijn dan de ontwikkelingen? Wat hebben we geleerd van de afgelopen periode en hoe kunnen we daarmee omgaan? Ook in de toekomst zullen we flexibel moeten kunnen inspelen op plotselinge veranderingen.

Het afgelopen jaar heeft Platform Cultuur Locaties veel waarde toegevoegd voor leden door zich samen met andere netwerken en brancheverenigingen aan te sluiten bij het Eventplatform en zich gezamenlijk in te spannen naar de politiek. Als netwerk is het informeren van leden en blijven lobbyen ook de komende jaren van belang. Net als het organiseren van mooie nieuwe events, en vergeet de buitenlandse studiereis niet! Onlangs bezocht ik het Muziekgebouw in Eindhoven, een prachtige zaal en mooie locatie maar wat me echt inspireerde was het verhaal erachter. De directeur kon dit ontzettend goed vertellen. Daardoor realiseerde ik me weer hoe waardevol het is om bij andere locaties te gaan kijken en kennis uit te wisselen. Binnen de activiteiten en het netwerk van Platform Cultuur Locaties, gebèurt dat.’

3. Hoe wil jij vanuit jouw rol als raadslid hieraan bijdragen?

‘Als lid van de raad wil ik graag mijn bijdrage leveren door te adviseren vanuit mijn achtergrond, ervaring en expertise. Zonder te pretenderen dat ik alles weet, vind ik het gewoon leuk om te sparren en mijn kennis te delen. Ik ben bereikbaar voor de Raad en voor medeleden om ideeën uit te wisselen. Naast mijn huidige functie bij Schouwburg en Philharmonie Haarlem heb ik hiervoor jaren in de MICE-markt gewerkt. Ook die kennis neem ik mee.’


De Kleine zaal in Philharmonie Haarlem.


Raad van Advies

Met de toetreding van Bart Klaver tot de Raad van Advies van Platform Cultuur Locaties is de Raad weer breed vertegenwoordigd. In de raad zijn verschillende typen musea, een muziekpodium, een freelance projectmanager en nu dus ook een theater vertegenwoordigd. In de vertegenwoordiging van de raad is een brede expertise gewenst in het belang van de leden van Platform Cultuur Locaties.

De raad bestaat uit Menno Tielemans (TivoliVredenburg), Nicole Goossen (Geldersch Landschap en Kasteelen), Maaike Odolphi (Ver. Hendrick de Keyser) en sinds kort Anne-Mieke van den Hoeven (ZELF Project Management) en Bart Klaver (Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem).


 

Tekst: Annemieke van Hees


35 weergaven

Comments


bottom of page