top of page

Events After Corona, een verkenning

G14Op 14 september ging G14 aan de slag met het creëren van een toekomstbeeld van evenementen. Tijdens ‘Events After Corona’ werd onder begeleiding van Random Creatives in het Wereldmuseum in Rotterdam, verkend hoe de wereld eruit ziet in 2021 en daarna. Deze keer geen visie vanuit een trendwatcher of futurist, maar een wereldbeeld vanuit de G14 leden zelf. Aan de hand van verschillende scenario’s werd verkend welk wereldbeeld het meest gewenst was en wat je zelf nu kan ondernemen om daar te komen. Want de toekomst is geen gegeven, het is een situatie waar je zelf ook stappen naartoe kan zetten. Zelfs in verwarrende COVID19-tijden!

Lief dagboek Als onderdeel van de brainstorm, beschreven de deelnemers een dag uit het leven van een fictieve eventmanager. Hoe ziet het leven eruit van Saida in 2021, als we rekening houden met bepaalde trends en ontwikkelingen? Een inlevingsoefening die leidt tot hilarische, absurde en inzichtelijke proza. Aan de hand van deze dagboeken, bekijkt de groep wat er wel en niet wenselijk is voor de toekomst van het vak. Bekijk onder de foto de twee utopia's.


 
 

Scenario’s en inleefbeelden

Voorbeeld 1: Saida’s wereld waar alles live is en iedereen vol vertrouwen leeft.

Alles Live - Volledig Vertrouwen


Lief dagboek,

Wat heb ik vannacht lekker geslapen en wat ben ik ontspannen.

Ik werd vanochtend wakker naast Gabriel en we samen lekker in het ochtendzonnetje een cappuccino met havermelk gedronken. En toen ik eenmaal lekker was gedoucht, heb ik mijn racefiets gepakt en ben ik naar de Johan Cruijff Arena gefietst. Ik wist dat al mijn gasten er al zouden zijn want die waren de vorige dag allemaal al ingevlogen en ze hebben daar heerlijk overnacht. Dus mijn dag kon eigenlijk niet beter beginnen.

Ik bekeek mijn berichten, er zaten geen postduiven achterop mijn fiets, geen nieuws is goed nieuws. Ik wist, dit wordt een ontspannen dagje. Want alles is live en niet digitaal. Het was een speciale dag, want wat stond er op de rol? Vandaag was het wereldrecord knuffelen en ik, ja ik, mocht dat organiseren! We hadden speciale gasten, want niet alleen Amsterdammers waren welkom, we hadden als eregasten zelfs Poetin en Trump. En terwijl zij op de middenstip van de ArenA verzamelden en al knuffelend het startsein gaven voor de grootste knuffelsessie ter wereld, speelde Ed Sheeran op de achtergrond het speciale nummer, Give me Love.

Het evenement beperkte zich niet alleen tot de Johan Cruijff ArenA want op het moment dat iedereen zijn armen om elkaar heen sloot vlogen er witte duiven uit het stadion. En daarmee gaven we het startsein voor mensen in heel Nederland om elkaar in de armen te sluiten en daarmee het Wereldrecord Knuffelen te vestigen!

Lief dagboek, wat een dag, ik hoop dat er nog vele zoals deze zullen volgen.

 
 

Voorbeeld 2: Saida’s wereld waar totaal geen nieuws is en iedereen vol vertrouwen leeft.

Volledig Vertrouwen - Geen nieuws

Lief dagboek,

Deze dag moet ik echt even opschrijven voordat ik ‘m vergeet..

Ik werd vanochtend rustig wakker (zonder nieuwsprikkels en pushmeldingen). Ik wist dat mijn event sowieso door zou gaan en ik heb geen idee wat het weer gaat doen dus ik pak mijn racefiets en ga op weg naar mijn werk. Ik voelde geen zenuwen en vertrouw op ieders kennis en kunde en ook op die van mezelf!

Toen ik net 5 minuten op de fiets zat, begon het keihard te regenen en mijn band was lek. Ik moest verder lopen maar daarmee ontweek ik de fietsfile dus zo erg was het niet.

Meer toen kwam ik op locatie en zag de paniek in de ogen van de locatiemanager. Hij was net gebeld door de jongen die het vervoer vanaf Schiphol zou regelen: er was een lockdown op Schiphol. Het gehele 5G netwerk was uitgevallen door branden en er was overal chaos. De gasten van ons event zaten vast op Schiphol en ook Ed Sheeran kon niet komen dus mijn concert is niet doorgaan :(

Samen met Hans en onze opdrachtgever bedachten we dat de boodschap die we wilde overbrengen met ons event nog even urgent was. Onze klant stond erop dat we een oplossing bedachten. Hans en ik hebben ter plekke gebrainstormd en rondgebeld. En weet je..

Uiteindelijk hebben we het goede oude G4 netwerk aan het werk gezet en een heel gaaf virtueel event gehouden. Gasten enthousiast, klant blij en wij blij!

Wat een dag..

 
 

Zelf toekomst verkennen? Benieuwd of toekomstverkenning iets voor jouw bedrijf of organisatie is en wil je samen met ons werken aan scenario’s? Neem dan contact op met Random Creatives. Paul en Cristel laten graag zien wat er mogelijk is. E-mail: info@randomcreatives.nl.


150 weergaven
bottom of page