top of page

G14 blijft verbonden tijdens de coronacrisis via online tafelgesprekkenIn tijden van social distancing, komen we met de G14-leden digitaal bij elkaar tijdens de G14-NetworkTalks. Want juist nu er geen evenementen mogen plaatsvinden en onze branche het zwaar heeft, is er behoefte aan contact en saamhorigheid. De reacties van de eerste deelnemers zijn zeer positief. “Iedereen gaat toch op een andere manier met deze crisis om en je kunt zo veel goede ideeën met elkaar delen.”

Hartverwarmende initiatieven gebundeld Veel eventprofessionals zijn ondernemend en inventief. We zagen via social media al dat de eventbranche niet stil bleef zitten toen de Nederlandse overheid aankondigde dat evenementen komende maanden niet kunnen doorgaan. In een hoog tempo zagen we online initiatieven opkomen en we besloten als G14, Genootschap voor Eventmanagers en Platform Cultuur Locaties en andere brancheverenigingen het nieuwe platform Live is Beautiful in het leven te roepen. Daar krijgen mooie online initiatieven uit de eventbranche inmiddels extra aandacht van ons. Daarna wilden we zelf ook de volgende stap gaan zetten. De netwerkbijeenkomst die we op 16 maart hadden gepland, kon natuurlijk ook geen doorgang vinden. Maar we wilden wel contact houden en hadden eveneens wel in de gaten dat de G14-leden vooral nu behoefte hebben aan informatie, advies en de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met vakgenoten. Zo ontstond het idee voor de G14-NetworkTalks.

Online aan tafel Met beide handen, en hulp van NetworkTables en ons G14-lid bij AVEX, pakten we het experiment beet. We organiseerden een aantal online netwerktafels en vroegen een select aantal leden om een onderwerp voor de ‘talks’ aan te dragen. Uiteindelijk konden we met hun ideeën twee rondes met elk vijf tafels opzetten. Belangrijke onderwerpen kwamen aan bod: van een sessie over ‘digitaal events opzetten’ tot praktische adviezen over personeelszaken en ‘annuleringsvoorwaarden rondom corona’.

Nadat we ‘live’ gingen en leden zich konden aanmelden, ging het hard: binnen vier uur zaten alle sessies vol. We merkten dat de G14-leden op zoek zijn naar verbinding in deze tijd en alle deelnemers gaven aan dat de online G14-NetworkTalks voor herhaling vatbaar zijn. Na afloop kregen we mooie reacties binnen. Het is een “hele goede oplossing als vervanging nu voor de live bijeenkomsten”, liet iemand ons weten. En ook:

“Blijven ‘connecten’ en elkaar helpen is echt een goed idee. Soms is het ook geruststellend om te horen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.”

Nieuwe editie: donderdag 16 april We blijven doorgaan en organiseren komende tijd weer een nieuwe editie van de G14-NetworkTalks: op donderdag 16 april staat weer een nieuwe sessie gepland. We bieden leden ook de ruimte om onderwerpen aan te dragen en host te worden van een netwerktafel. Het enthousiasme is groot want alle plekken in deze editie zijn inmiddels gereserveerd.
Tekst: Anika van de Wijngaard

165 weergaven
bottom of page