top of page

INSPIRE 2018: Antwoorden op de vragen van nu tijdens ontspannen festival


Na de jubileumeditie van vorig jaar stonden we voor een uitdaging met de organisatie van INSPIRE; hoe overtref je dat succes? De vijfde editie vond in 2017 plaats op het speciaal voor ons opengestelde Landgoed Duindigt en ging de boeken in als een geslaagd ‘maiden-event’ met een landelijk en ontspannen karakter. Dit jaar deed Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen daar zeker niet voor onder; de locatie bood de 500 gasten een warm welkom in het statige huis, de tuin en de bossen. 


De jaarlijkse energy-boost van het Genootschap voor Eventmanagers ademde als altijd een festivalsfeer in de prachtige groene omgeving. De kick-off van het evenementenseizoen kon beginnen.


​Genieten en netwerken en... genieten INSPIRE zou niet bestaan zonder de ongekende en ongeremde medewerking van alle Preferred Partners van het Genootschap voor Eventmanagers. Om ook de partners te fêteren, stond dit jaar een heerlijk ontbijt voor hen op het programma voordat alle gasten hun entree maakten. Rond 12 uur raakte de tuin al aardig vol met eventmanagers en relaties van de Preferred Partners. Zij vonden hun gesprekspartners aan de tafels van de partners; die kennismakingsafspraken waren bij de registratie al gemaakt.  


Een lach en een traan Hoewel het zomerevent bekend staat om het aangename loungekarakter – waarin niets moet en alles mag – proberen we natuurlijk wél altijd een dosis kennis te delen. Dit jaar was dat met maar liefst 18 workshops, verdeeld over het bos- en waterrijke terrein. Dankzij de Networkapp kon iedereen ruim van tevoren zijn keuze maken uit het ruime aanbod: van cabaretduo Urgert & Van Deudekom (hilarisch met een stevige inhoudelijke bodem) tot het aangrijpende verhaal van de in 2002 in Dagestan ontvoerde Artsen Zonder Grenzen-directeur Arjan Erkel. 


Antwoorden op de vragen van nu Assemblee Speakers, aanwezig met zeven verhalenvertellers, vatte vooraf de sessies al krachtig samen: “Ze geven antwoord op de vragen van nu.” Dat antwoord kon dan bijvoorbeeld zijn hoe je voor waardevolle relaties in een technologische wereld zorgt, of ingaan op wat je moet weten over plantaardig voedsel, maar ook vertellen over het terugvinden of zelfs -pakken van je identiteit door ‘los te laten’. De vele workshop-thema’s werden tijdens de netwerkborrel met uitgebreide catering van MPS | food & design, nog lang nabesproken, bediscussieerd en gedeeld. Het is daarmee ook dit jaar gelukt om een divers en inspirerend programma aan te bieden aan onze leden en relaties zodat zij weer vol energie aan de start staan van de tweede helft van het evenementenjaar. 

Foto's Bekijk nog meer prachtige foto's – gemaakt door Ramón van Jaarsveld van Clickshots – op onze Facebookpagina.

De zesde editie van INSPIRE werd mogelijk gemaakt door deze fantastische productiepartners:


Houd de website in de gaten want deze week kun je hier de eerste inhoudelijke verslagen van de workshops lezen. 

13 weergaven

Comments


bottom of page