top of page

“Laat je startpositie niet je positie bij de eindstreep bepalen”

Gouden tips van Georgina Miranda voor een goede mindset


Hoe bereik je de top van de Mount Everest? Een intensieve training is natuurlijk vereist, maar ook een goede mindset. De Amerikaanse Georgina Miranda was naar eigen zeggen nooit een atletisch type. Toch besloot ze om bergen te gaan beklimmen om aandacht te krijgen voor twee mondiale problemen: geweld tegen vrouwen en klimaatverandering. Ze stond twee keer op de Mount Everest. De eerste keer lukte het haar niet de top te bereiken, de tweede keer wel. Naast dat ze vandaag de dag nog steeds overal ter wereld bergen beklimt, is ze ook veelgevraagd spreker en vertelt ze over hoe zij deze en andere uitdagingen in haar leven aangaat. “Je geest kan je grootste vriend of je ergste vijand zijn,” zegt ze.

Sluit je ogen en beeld je in hoe het voelt om jouw droom te bereiken, zegt Georgina Miranda tegen haar publiek. Veel mensen zijn eerder geneigd om bij obstakels en problemen op de weg ernaartoe stil te staan. Toch moet je vooruit durven kijken; dit geldt voor het bereiken van de hoogste bergtop ter wereld, maar ook op de werkvloer of als je een professionele sprong wilt maken.Zelf kreeg Georgina Miranda in haar carrière als sociaal ondernemer en CEO van She Ventures veel vaker ‘nee’ dan ‘ja’ te horen. Toch stapte ze elke keer weer een kantoor binnen, omdat ze investeerders nodig had voor haar bedrijf waarmee ze zich inzet voor gender-gelijkheid en goede representatie van vrouwen op de werkvloer. Ondanks de tegenslagen zette ze door en wist ze haar bedrijf op te bouwen. Weer een belangrijke les: laat je startpositie niet je positie bij de eindstreep bepalen.


Het gaat dus om doorzetten, zelfs als dat niet zo makkelijk is. Georgina Miranda erkent dat het moeilijk kan zijn: life isn’t always easy. Toch raadt ze haar toehoorders aan om – met behulp van haar simpele visualisatie-oefening – vaker stil te staan bij wat ze willen bereiken en dit te visualiseren.


Lees ook het uitgebreide interview met Georgina Miranda in De Eventmanager editie 2, 2019.

Tekst: Anika van de Wijngaard

Fotografie: A.K. Sandhu and Georgina Miranda

87 weergaven
bottom of page