top of page

Levende legende op het water


Zodra je aan boord stapt voel je het. Het avontuur. De grandeur. De klasse. Het rijke levensverhaal van het stoomschip (ss) Rotterdam daalt langzaam op je neer. Decennialang vervoerde het cruiseschip wereldreizigers en passagiers met een Amerikaanse droom over de wereldzeeën. Tegenwoordig ligt ze aangemeerd in de hippe Rotterdamse wijk Katendrecht en ontvangt het schip hotelgasten, zakenlieden, restaurantbezoekers en andere passagiers.


We schrijven 3 september 1959. De landverhuizers op het dek zien hun zwaaiende familieleden op de kade steeds kleiner worden. Het ss Rotterdam glijdt door het spetterende water van de Maas. Bestemming: New York City. Het is de Maiden Voyage van de oceaanstomer. Als vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn vaart ze tot 1971 als lijndienst van Rotterdam naar New York. Tot 2000 gaat ze als cruiseschip maar liefst 29 keer de wereld rond. Nu ligt ze in Rotterdam, haar thuishaven en ‘geboorteplaats’, waar zij geniet van haar nieuwe leven als hotel, museum, restaurant en unieke locatie voor evenementen. Een locatie met een verhaal!


Sprankelende ambiance

‘La Grand Dame’ viert haar zestigste verjaardag, maar is dus nog steeds springlevend. Het bruist aan boord. Hotelgasten genieten van een heerlijke cocktail op het dek en zien congresbezoekers arriveren met de watertaxi. Zakenlieden vergaderen in een van de vijftien meeting rooms, terwijl thrill seekers zich laten opsluiten in de escape rooms. Vrijwilligers die vorige eeuw nog aan boord werkten, leiden bezoekers rond en vertellen met passie de verhalen van weleer. En in de Restaurant Club Room genieten culinaire fijnproevers van de creaties van chef-kok Pascal Troost en het uitzicht op de Rotterdamse skyline. Er is dus voor elk wat wils. Maar iedereen voelt die unieke, zinderende energie aan boord. De dromen van de eerste landverhuizers vormen de ziel van het schip. Hun pioniersgeest heeft het ss Rotterdam nooit verlaten.


Unieke evenementlocatie

De retro kleuren van het meubilair. De glaswanden, wandkleden en kunstwerken. De stijlvolle art deco ornamenten. Het ss Rotterdam ademt historie. Zo vormt het cruiseschip een uniek decor voor een inspirerend en onvergetelijk evenement. Van een vergadering of workshop tot een congres of een uitbundig feest. Het schip heeft verschillende prachtige zalen in oorspronkelijke staat, elk met hun eigen stijl en unieke historie. Verwacht u 400 tot 500 bezoekers, dan kunt u terecht in het Theatre, de Grand Ballroom, de klassieke Odyssee Room en de Queen’s Lounge. Kleinere zalen zoals de multifunctionele Sky en Sun Room zijn ideaal voor vergaderingen of diners. De 254 authentieke en elegante kamers van het viersterrenhotel bieden een luxueuze overnachting voor u en uw gasten.


Al zestig jaar lang zorgen wij ervoor dat iedereen zich welkom voelt aan boord. Hoffelijkheid en gastvrijheid zitten in de vezels van het schip. Onze professionele ondersteuning denkt dan ook graag mee over de perfecte invulling van uw evenement. En tijdens het evenement zorgt onze attente bemanning ervoor dat u net zo geniet als uw gasten. Het schip kan 3.500 gasten ‘aan’, dus u hoeft zich niet in te houden met het aantal uitnodigingen dat u verstuurt.

131 weergaven
bottom of page