top of page

Online teambuilding: leuk en effectief


Van live naar online-teambuilding Windshift/ Catalyst maakt deel uit van een netwerk van ruim 50 internationale teambuilding organisaties. Het bedrijf is gespecialiseerd in live-teambuilding programma's en binnen korte tijd breidden zij het aanbod van teambuildingprogramma's uit naar een diverse en uitdagende reeks van online mogelijkheden. Juist nu is het enorm belangrijk om betrokken en gemotiveerd te blijven voor het werk. Teambuilding-activiteiten zijn daarvoor heel geschikt, maar werkt dat ook op afstand? Interactie, vaardigheden, samenwerken en plezier Alex ten Klei, Chief Play Officer bij Windshift/ Catalyst legt uit hoe het werkt: 'Een online teambuilding spel kent een compleet andere dynamiek dan een offline spel. Je begint allemaal in dezelfde online video-conference met een centrale briefing. Daarna ga je in teams uit elkaar in aparte breakout-rooms waar je met een groepje van 4 à 5 personen gaat samenwerken. Bij sommige spellen heb je allemaal een andere rol met bijbehorende informatie die je zo goed mogelijk moet samenbrengen om het einddoel te halen.

Alle spellen zijn gericht op de interactie tussen de verschillende deelnemers. Sommigen zijn vooral bedoeld als een welkome break waarbij het gaat om online plezier beleven. Andere spellen gaan naast de interactie meer in op het specifiek ontwikkelen en oefenen van bepaalde vaardigheden. Bij alle spellen doen we een debrief met relevante vragen om de belangrijkste leerpunten te benadrukken.'

Uitgebreid aanbod

Inmiddels heeft Windshift/ Catalyst al uiteenlopende online teambuilding-activiteiten ontwikkeld. Maar daarmee is het aanbod nog niet compleet, want momenteel werken ze nog aan de ontwikkeling van een familiespel. Organisaties kunnen dit spel afnemen voor hun medewerkers om met de familie te spelen. Het is een tablet-based spel dat je over meerdere dagen kunt spelen met iedere dag nieuwe updates en challenges.

In de komende periode lichten we steeds een online teambuildingprogramma voor je uit. Meer informatie over het aanbod van online programma's en aanvragen kun je terugvinden op www.catalystteambuilding.nl/teambuilding-activiteiten.

 

Tekst: Annemieke van Hees


bottom of page