top of page

PCL in de Provincie – online bezoek aan leden in de regioRond half maart waren leden van Platform Cultuur Locaties uit de regio Zuid-Holland te gast bij Beeld en Geluid Den Haag. Nog amper een paar dagen eerder kondigde premier Rutte aan geen handen te schudden. De ontmoetingen tussen leden bij aanvang van deze regiobijeenkomst verliepen daarmee net zo 'ongemakkelijk' als de afsluiting van de persconferentie. Maar toch was de live bijeenkomst daarmee niet minder waardevol, niet wetende wat ons nog te wachten stond.

Inmiddels zijn we ruim een halfjaar verder en zijn de maatregelen helaas ook van invloed op de PCL – in de provincie sessies. Normaal gesproken brengen we een bezoek aan de locatie van een lid van Platform Cultuur Locaties. In kleine sessies worden dan de ontwikkelingen en uitdagingen bij leden uit die regio besproken en daarmee krijg je meteen een indruk van de locatie en mogelijkheden.

Maar de huidige maatregelen vragen nu om een andere aanpak. Daarom starten we met ingang van dinsdag 3 november de online PCL-in-de-Provincie sessies. Een bezoek aan de leden op afstand, en online in gesprek. Op 3 november ‘bezoekt’ team PCL het Drents Museum in Assen voor de regio Noord, waarbij leden uit de provincie Friesland, Flevoland, Groningen en Drenthe aansluiten. Later deze maand volgen ook de provincie Brabant & Limburg en Utrecht.

 

Tekst: Annemieke van Hees

20 weergaven
bottom of page