top of page

PCL verwelkomt 100e locatie: Het HEM


Edmée Loupatty, Manager Business Events bij Het HEM en Joram Albus, Manager PCL

Na een intensieve verbouwing die op dit moment nog volop gaande is, opent op 21 juni aanstaande Het HEM, een nieuw huis voor eigentijdse cultuur op de grens van Amsterdam en Zaandam. Deze week werd Het HEM lid van Platform Cultuur Locaties. Daarmee is Het HEM de 100e locatie die we als lid van het netwerk mogen begroeten, een mijlpaal die uiteraard werd gevierd. Met champagne én een rondleiding door dit markante pand met rijke historie en grootse plannen.

Het HEM is gevestigd op het Hembrugterrein in een voormalige kogelfabriek van 10.000 m2. De locatie combineert de presentatie van kunst met een sterke programmering van muziek, performances en dans, maatschappijkritische programma's en educatieve activiteiten. Elk seizoen nodigt Het HEM gastcuratoren uit waarmee gezamenlijk de ruimtes ingevuld worden, verrassend en wisselend van thema, formaat en plaats.

De 2.700 m2 grote Expositieruimte op de eerste verdieping van Het HEM

Naast grootschalige kunstpresentaties biedt Het HEM onderdak aan een restaurant, bibliotheek, hifi-bar, tuin, atelierstudio's en een in opdracht gemaakte site-specifieke kunstinstallatie van RAAAF. Het HEM is gedeeltelijk of geheel te huur voor zakelijke events en beschikt over verschillende ruimtes die naar wens kunnen worden ingericht. De aanwezige kunst vormt daarbij een waardevolle toevoeging op de evenementen.

"Aansluiting bij Platform Cultuur Locaties is een logische stap. Wij zijn een nieuw huis voor kunst en cultuur en daarom is dit netwerk van gevestigde en uiteenlopende culturele instellingen en podia met een vergelijkbare commerciële ambitie voor ons erg waardevol", aldus Edmée Loupatty, Manager Business Events bij Het HEM. "PCL is een ideaal platform om kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te inspireren. In het platform en zijn leden zie ik ook fijne sparringpartners, bijvoorbeeld als het gaat om het vinden van de juiste balans tussen onze culturele kernactiviteiten en de zakelijke verhuur."


Voor meer informatie over deze nieuwe cultuurlocatie, zie www.hethem.nl.


214 weergaven

Comments


bottom of page