top of page

SmartEagle Distance Sensor helpt ongewenste drukte voorkomen

Hoe zorg je er als gebouwbeheerder voor dat je weet hoe goed je bezoekers op de gewenste 1,5 meter afstand blijven? Evalan heeft met SmartEagle een afstandssensor ontwikkeld waarmee je de afstand tussen mensen in een (kantoor) ruimte kunt meten.Signaleren

Als het te druk wordt bij de receptie, in de lunchroom of bij de koffiemachine, geeft het systeem een waarschuwing. Daarmee kan de veiligheid van de medewerkers en bezoekers beter worden gegarandeerd. 


De afstand tussen mensen wordt gemeten met een netwerk van optische SmartEagle-sensoren. Elke sensor meet het aantal personen en de afstand daartussen. Henk Schwietert, CEO van Evalan: "Met de SmartEagle Distance Sensor zijn we erin geslaagd om één van onze bestaande oplossingen snel door te ontwikkelen voor de nieuwe vragen uit de markt. Het is daarmee mogelijk om binnen gebouwen de anderhalve meter in de gaten te houden.


Niet meer per ongeluk tegen iemand opbotsen

Zo hebben wij het ook aangepakt bij onze Proximity Badge, waarbij we één van onze bestaande wearables geschikt hebben gemaakt voor het detecteren van afstanden. Bij gebruik van deze badge krijgen individuele personen een seintje krijgen als ze te dicht bij iemand anders zijn."

"Met de SmartEagle Distance Sensor zijn we erin geslaagd om één van onze bestaande oplossingen snel door te ontwikkelen voor de nieuwe vragen uit de markt." 

Monitoren De gegevens van de verschillende sensoren worden gecombineerd om te valideren dat de onderlinge afstand aan de eisen voldoet. De resultaten zijn direct beschikbaar via verschillende mogelijke communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld website dashboards, berichtendiensten, narrowcasting of verkeerslichten.

 

Meer weten over deze tool? Kijk op www.fme.nl.Comments


bottom of page