top of page

Songfestival Updates

Duncan Laurence zorgde er met zijn 'Arcade’ voor dat het Songfestival in Nederland georganiseerd zal worden. In mei 2020 is het zo ver en huisvest Rotterdam Ahoy de 65eeditie van het Eurovisie Songfestival. Rotterdam Ahoy kijkt uit naar spectaculaire dagen vol entertainment vanuit heel Europa. Met het nummer Grow zal Jeangu Macrooy dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival.

Kaarten en shows Er zullen verschillende shows zijn, waaronder de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei). Daarnaast vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn. De tweede verkoopronde is uitverkocht. Houd songfestival.nl in de gaten. De derde kaartverkoopronde is medio maart. Over Eurovisie Songfestival 2020

Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de projectorganisatie bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) en de gemeente Rotterdam. Tevens zijn diverse partners betrokken, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland.

Voortraject

Vanaf het moment dat bekend werd dat Nederland dit jaar het Eurovisie Songfestival mocht organiseren, zijn er veel stappen genomen. In korte tijd is een uitgebreid projectteam opgestart, werd gezocht naar geschikte locaties waarna al snel de creatieve plannen voor het thema, het decor en de huisstijl werden ontwikkeld. Ook in de komende maanden kunnen we nog veel updates verwachten. Het Genootschap voor Eventmanagers is trots dat meerdere partners in de running waren voor de keuze van de meest geschikte locatie: MECC Maastricht en Rotterdam Ahoy. Het is inmiddels welbekend op welke locatie de keuze is gevallen.
 

29 weergaven
bottom of page