top of page

Stop met tikken en spreek het gewoon uitDe smartphone is voor de meeste eventmanagers een onmisbare assistent. Toch doen we met onze smartphones eigenlijk niet veel meer dan we vijf jaar geleden ook al deden, aldus Emiel Jans. Hij vindt het een gemiste kans, want er is tegenwoordig wel meer mogelijk en we kunnen er veel efficiënter mee werken. Zo heb je bijvoorbeeld sneller antwoord als je zoekopdrachten voorlegt aan de spraak-assistent op je smartphone dan dat je gaat tikken.


Emiel Jans is commercieel directeur van UP-TO-DATE WebDesign en public speaker. Hij spreekt over de mogelijkheden van het internet, Google en moderne technologie. Tijdens zijn workshop op INSPIRE 2019 gaf hij een aantal praktische tips om efficiënter gebruik te maken van de smartphone. Daarnaast vertelde hij hoe het internet, Google en social media kunnen bijdragen aan het vergroten van het succes van een bedrijf of event.


 

Zes handige tips:


1. Maak gebruik van Siri of Google Assistent

Door zoekopdrachten in te tikken, verlies je namelijk aardig wat tijd. Je kunt de spraak-assistent aanzetten en daarna gemakkelijk een zoekopdracht inspreken. Een spraak-assistent heeft vervolgens gelijk het antwoord voor je.


2. Koppelen van accounts

Heb je een Google-account (Google Drive of Gmail) en een iCloud? Koppel deze dan aan elkaar. Zo kun je overal en altijd bij jouw (werk)bestanden. Zorg er wel voor dat je voor beide accounts een ander wachtwoord hebt.3. There is probably an app for that!

Wil je weten hoe goed jouw website wordt bezocht? Download dan de app van Google Analytics. Ook Facebook en Mailchimp hebben een app. Die apps zijn overzichtelijk en bieden snel inzicht in jouw publieksbereik. Dus maak gebruik van de app in plaats van de website. Download deze apps in de Apple App Store of Google Play.

4. Vergroot je bereik Als je aandacht wilt voor jouw bedrijf of evenement kun je mensen het best bereiken via social media, zoals Facebook en Instagram. De meeste mensen met een smartphone zijn actief op social media en kijken regelmatig – of stiekem heel vaak – op deze platforms.5. Ga vloggen Mensen kijken veel op hun smartphone, maar hebben ook behoefte aan snelle content. 6. Reviews

Zorg voor goede reviews op Google (zonder vals te spelen). Dit vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf of evenement op het internet. Blijf wel eerlijk want als Google signaleert dat er een review bij zit van jouw eigen account (of een fake-account) dan zak je weer in de rangorde en ben je minder zichtbaar. 


Tekst: Anika van de Wijngaard Filmpjes: Emiel Jans, spreker bij Assemblee Speakers

240 weergaven

Comments


bottom of page