top of page

Unieke Locaties: in woord en beeld de meest unieke plekken van...

... het Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Centraal Museum, De Goudse Schouwburg, Geofort en Flint.


Wat vinden de leden van Platform Cultuur Locaties zélf de meest unieke plek van hun locatie? Met de antwoorden op deze vraag startten we in april 2019 de serie Unieke Locaties. In dit artikel vind je deel 7 van de serie. In woord en beeld: de unieke plekken van Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Centraal Museum, De Goudse Schouwburg, Geofort en Flint.


“Gemaal De Cruquius is een unieke cultuurlocatie waarin de industriële revolutie samensmelt met de monumentale architectuur. Als een kasteel torent het gemaal uit boven de polder en de prachtige omringende museumtuin.”

Geertje van Emmerik, Haarlemmermeermuseum De Cruquius
“Van Jan Taminiau tot de Caravaggisten, van Dick Bruna tot Rietveld, van de Utrechtse stadsgeschiedenis tot moderne kunst; het Centraal Museum biedt inspiratie aan iedereen en is door haar veelzijdigheid geschikt voor een breed scala aan evenementen. Een klassiek diner in de moderne Tuinzaal, een festival in de prachtige museumtuin; ja, zelfs de klassieke Nicolaikerk kunnen wij omtoveren tot een moderne evenementenlocatie. Die veelzijdigheid is wat ons museum en onze locaties uniek maakt en deze foto vertelt in mijn beleving dat verhaal.”

Merel Vens, Centraal Museum“De Goudse Schouwburg werd al drie jaar op rij uitgeroepen tot 'Meest Gastvrije Theater van Nederland'. Een unieke locatie, alleen al vanwege de ligging: midden in Nederland tussen Randstad en Utrecht, zeer goed bereikbaar, naast station en parking. De meest unieke plek is voor mij de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg. Met een ruime capaciteit blijft deze zaal toch zeer intiem en sfeervol.” Pascal Vergouwen, De Goudse Schouwburg & Cinema Gouda“Meest kenmerkende plek van GeoFort is toch wel de authentieke Kazernestraat met het glazen dak. Deze historische straat vormde van oorsprong de verbinding tussen de dubbele kazernes en werd destijds ook wel gebruikt voor logies. Vandaag de dag leent de Kazernestraat zich mooi voor zakelijke ontvangsten als een bedrijfsfeest, kick-off of klantendag. Te midden van de historie en authenticiteit is dit een mooie plek waar je als bedrijf kan terugblikken op de geschiedenis, kan genieten van het nu en met een positieve kijk de toekomst tegemoet kunt gaan.”

Dieuwke de Vries, GeoFort
“Zittend in onze Rabobank Theaterzaal, op de rode pluche stoelen, omringd door honderden lampjes, ervaar ik altijd hét theatergevoel. Dit is de plek waar avond aan avond honderden mensen genieten van de meest bijzondere, mooie, grappige en ontroerende voorstellingen. Mijn favoriete plek in Flint!”

Harold Warmelink, Flint 

Eerdere publicaties in de serie Unieke Locaties zijn hier terug te lezen:


Tekst: Carla van Elst

Comments


bottom of page