top of page

Unieke Locaties: Kasteel Rosendael, Theater de Spiegel, Kasteel Doorwerth

Cultuurlocaties zijn stuk voor stuk unieke locaties waar bijzondere evenementen kunnen worden gerealiseerd. Vanaf mei 2019 starten we hier met een nieuwe serie: Wat vinden de leden van Platform Cultuur Locaties eigenlijk zélf de meest unieke plek van hun locatie?


De eerste 15 PCL-leden beantwoorden deze vraag in het eerstvolgende magazine De Eventmanager dat eind mei op de mat valt. Alle andere antwoorden publiceren we digitaal; te beginnen met deze drie:

“Om één plek aan te wijzen terwijl je werkzaam bent voor zeven opengestelde kastelen, dat is best een opgave. Maar als ik dan toch moet kiezen: op dit moment is de Torenzaal van kasteel Rosendael mijn favoriete ruimte. Deze exclusieve museale ruimte in de dikste donjon in zijn soort van Nederland biedt een sprookjesachtig uitzicht over park Rosendael met de Schelpengalerij en de beroemde Bedriegertjes. Sinds kort is het mogelijk in deze ruimte op aanvraag te dineren én te trouwen.”

Nicole Goossen, Geldersch Landschap & Kasteelen/Rosendael te Rozendaal


“Unieke plek: het podium van Theater de Spiegel. Als je hier tijdens een mooi feest de zaal inkijkt, naar die prachtige hoge balustrades, krijg je een gevoel van grootsheid en allure. Deze foto werd genomen tijdens een personeelsfeest, georganiseerd door WOP, voor ca. 700 gasten.

Theater de Spiegel is een verrassende locatie voor bedrijfsfeesten en congressen. Naast het architectonische uiterlijk en alle moderne faciliteiten gaat het hier natuurlijk vooral om de mensen. Onze medewerkers zijn de gastvrije ontvangers, de aandachtige luisteraars en de in-goede-banen-leiders.”

Muriël Huijbrechts, Theater de Spiegel te Zwolle (foto credits: Rijk in beeld)


“Bijzonder is het rood omringd door het groen. Het uit rode steen opgetrokken kasteel Doorwerth wordt omgeven door lanen, de moestuin , boomgaard en verschuilt zich achter de oudste acacia van Nederland.”


Carine van Ketwich Verschuur, Kasteel Doorwerth te Doorwerth

31 weergaven

Comments


bottom of page