top of page

Unieke Locaties: TivoliVredenburg, Theater Amsterdam, Museum MORE, Amsterdam Museum, Wilmink Theater

Wat vinden de leden van Platform Cultuur Locaties zélf de meest unieke plek van hun locatie?

Deze vraag stelden we in april 2019 aan de PCL-leden. Met hun antwoorden daarop zijn we de serie Unieke Locaties gestart. Vandaag vervolgen we deze serie met foto’s van de unieke locatie-plekken van vijf PCL-leden.



“Kijk vanaf de Noordzijde door de imposante uitnodigende glazen gevel naar binnen en ontdek een stad in de stad. Dit beeld inspireerde journalist Chal Ravens tot deze lyrische beschrijving: ‘an Escher-esque seven-storey puzzle of interlocking auditoriums, stairs, escalators, smoking boxes, light projections and modular furniture, and the ideal cultural venue’; terwijl The Guardian optekende: ‘TivoliVredenburg, a world-class, multi-space venue that hosts gigs of various sizes all year round’.”

Menno Tielemans, TivoliVredenburg fotografie: Frans van Bragt



“Een foto van het spectaculaire projectiescherm in onze theaterzaal. Unieke eigenschap van dit 55 meter brede en 10 meter hoge scherm is dat het geopend kan worden naar de achterliggende blackbox die geheel op maat is in te richten naar thema of doelstelling. Gegarandeerde wow-factor als de schermen openen en de gasten daarachter de prachtig opgedekte tafels voor een galadiner ontwaren.”

Eva Otto, Theater Amsterdam fotografie: Nico Alsemgeest




“Museum MORE beheerst de kunst van stijlvolle events. In dit grootste museum van modern realisme van Europa kun je bijvoorbeeld dineren tussen de topkunst. Het museum opent dan exclusief voor jouw gezelschap en je dineert tussen de iconische werken uit onze collectie.”

Desiree Siero, Museum MORE





“In het huidige Amsterdam Museum was van 1575 tot 1975 het Burgerweeshuis gehuisvest. Wat vroeger de speelplaats was voor de wezen in het Burgerweeshuis, is vandaag de dag het terras van ons Museumcafé waar we ook een besloten borrel of diner kunnen verzorgen. Op de vroegere jongensbinnenplaats zijn nog altijd de ‘wezenkastjes’ te zien, waar de weesjongens hun gereedschap in bewaarden.”

Ariena van Dalen, Amsterdam Museum



“Je ziet hier de PAY.Zaal, de grote zaal in het Wilminktheater. De foto is genomen vlak voor in december 2018 onze eigen kerstproductie The Christmas Night losbarstte. Een bijzondere foto omdat de volle potentie van het Wilminktheater in beeld is gebracht. Hier komt alles samen: techniek, horeca, productiebureau en artistieke zaken. De eerste zes rijen van de orkestbak komen omhoog en worden gelijkvloers met de zaal, hierop plaatsen we tafels die te boeken zijn als VIP-arrangement.”

Jorik Fransen, Wilmink Theater



 

Eerdere publicaties in de serie Unieke Locaties zijn hier terug te zien:

- magazine De Eventmanager, verschenen in mei 2019, p. 50-53


Tekst: Carla van Elst

bottom of page