top of page

Update protocol voor zakelijke bijeenkomsten

Bijeenkomsten organiseren na de persconferentie van 18 september, hoe zit dat?


Na de persconferentie is enige onduidelijkheid ontstaan over de organisatie van bijeenkomsten. Het EventPlatform tracht in onderstaande notitie meer inzicht te geven in de huidige stand van zaken. We maken hierbij onderscheid tussen bijeenkomsten binnen en buiten, het aantal gasten en de aanvullende maatregelen per 20 september voor de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Hollands- Midden, Kennemerland en Utrecht.

Deze notitie heeft niet de intentie allesomvattend te zijn. Raadpleeg daarom altijd de Noodverordening van de regio waar het evenement plaatsvindt voor verdere toelichting, definities van de gebruikte termen en eventuele bijzonderheden.


Raadplaag daarnaast het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten van het Eventplatform voor hulp bij het implementeren van de wetgeving en richtlijnen.

Download hier de notitie Bijeenkomsten organiseren na de persconferentie van 18 september:


Bijeenkomsten organiseren na de persconf
.
Download • 349KB


Definities toegelicht

Zakelijke samenkomst

Is een samenkomst die nodig is voor de uitoefening van beroep of bedrijf. Dit moet strikt worden uitgelegd. Een bedrijfsborrel of bedrijfsfeest valt hier niet onder. Een vergadering of congres valt hier doorgaans wel onder.

Toegestaan:

  • Alle samenkomsten van 50 personen of minder.

  • Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid met een horecavergunning van 50 of meer personen (vergadering, congres, etc.). Hiervoor geldt geen meldplicht.  

  • Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid zonder horecavergunning van 50 of meer personen (training, product presentatie, etc.). Let op! Hiervoor geldt wel een meldplicht. Als de samenkomst 'noodzakelijk is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van bedrijf/instelling' geldt deze pas bij 100+ personen.

Niet toegestaan:

  • Niet zakelijke samenkomsten van 50+ personen (borrel, feest, jubilea etc.).

Uitzondering:

  • Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom. (beurs, expositie etc.)


 

Disclaimer:

1. Dit is een sterk versimpelde weergave van de betreffende artikelen uit de noodverordening, toegespitst op de situaties waar professionals in de zakelijke evenementenbranche doorgaans het meeste mee te maken hebben. Raadpleeg de toepasselijke noodverordening voor een volledig overzicht.

2. Dit is de visie van het Genootschap voor Eventmanagers & EventPlatform Nederland. De visie van derden kan afwijken. Absolute zekerheid kan enkel bij de bevoegde veiligheidsregio worden verkregen.

Tip van Genootschap voor Eventmanagers: Wil je geen risico lopen? Meld je evenement altijd aan bij de voorzitter van de veiligheidsregio als het meer dan 50 personen betreft. Het is een kleine moeite en zo heb jij je als professional altijd maximaal ingezet om de veiligheid van je deelnemers te garanderen. Ook al is dit volgens de richtlijn niet noodzakelijk.

 

Over het Eventplatform

Het Eventplatform is het overkoepelend platform van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche. Samen vertegenwoordigen de leden 71.000 arbeidsplaatsen en 5,2 miljard omzet.

 

Het EventPlatform werkt nauw samen met de Alliantie van Evenementenbouwers. Dit is een brede vertegenwoordiging van de totale sector van sport, cultuur en entertainment: van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden. De Alliantie vertegenwoordigd 30.000 arbeidsplaatsen en 2,2 miljard omzet.

159 weergaven
bottom of page