top of page

Vacature: adviseur congressen en evenementen Politie Rotterdam
Ben jij de (communicatie)adviseur die ruime ervaring heeft met live communicatie en het organiseren van evenementen met impact? Dan is Team Congressen & Evenementen van de Dienst Communicatie op zoek naar jou.Wat ga je doen?

Als adviseur congressen en evenementen ben je samen met een organisator verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie, begeleiding en evaluatie van evenementen. Waar nodig worden jullie daarbij ondersteund door de frontoffice. Als adviseur geef je advies bij het helder krijgen van de doelstellingen en het bepalen van de doelgroep. Je bedenkt concepten en vertaalt deze naar innovatieve en/of verrassende programma's; je stelt planningen, draaiboeken en begrotingen op en bewaakt deze. Tijdens evenementen ben je samen met de organisator het aanspreekpunt voor opdrachtgevers en leveranciers. Na afloop van het evenement zorg je voor een evaluatie, inclusief effectmeting.

Je ervaring als (communicatie)adviseur komt onder andere van pas bij het vormgeven van de communicatie in de aanloop naar en na afloop van het evenement. Ook het onderhouden van contacten met interne en externe collega's en leveranciers behoort tot je werkzaamheden. Uiteraard zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en integreer je deze waar mogelijk in de evenementen van onze opdrachtgevers. Omdat de congressen en evenementen door het hele land worden georganiseerd, ben je regelmatig op pad.

Waar ga je werken?

Team Congressen & Evenementen (C&E) is onderdeel van de Afdeling Producties en Congressen binnen de Dienst Communicatie. We houden ons bezig met het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van impactvolle evenementen, die een bijdrage leveren aan de doelstellingen en prioriteiten van de politie. Wij leveren een bijdrage aan diverse congressen van politie en Politieacademie zoals thema-, vak-, domeindagen en debatten, maar ook aan evenementen zoals Pride, TEDx, cao-bijeenkomsten, persconferenties en de jaarlijkse herdenkingsceremonie in de Tuin van Bezinning. Het team bestaat uit 10 fte en is gevestigd in Rotterdam.

Wie ben jij?

We zoeken een collega die inhoud en vorm weet samen te brengen en die begrijpt hoe je met een evenement (complexe) boodschappen aan de man brengt, mensen raakt en ze in beweging krijgt. Je herkent de communicatieve kansen die een evenement biedt. Verder beschik je over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling) en als volleerd netwerker ben je organisatiesensitief en schakel je gemakkelijk op tactisch en operationeel niveau. Je denkt mee en durft kritisch te zijn en vindt het niet meer dan vanzelfsprekend om collega's aan te spreken, feedback te geven én te ontvangen.

Je hebt plezier in en passie voor je werk en steekt graag de handen uit de mouwen. Daarbij ben je pragmatisch ingesteld en initiatiefrijk, maar verlies je de rest van de organisatie niet uit het oog bij de uitvoering van je werk. Je bedenkt graag creatieve oplossingen, hebt oog voor detail en bent sterk in plannen en organiseren. We zoeken een teamspeler die zowel projectmatig als zelfstandig kan werken. In beide gevallen ben je gewend om te werken met strakke (procesmatige) deadlines. Soms zijn de evenementen buiten de gebruikelijke werktijden of wordt er in drukte net wat meer van je verwacht. We verwachten van je dat je daarin flexibel bent. Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs B en ben je bereid om te reizen naar diverse locaties in Nederland.

Verder vragen wij:

  • een hbo diploma op het gebied van communicatie, eventueel aangevuld met een opleiding eventmanagement;

  • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het adviseren van opdrachtgevers over de inzet van (live) communicatie en het conceptueel uitdenken, uitwerken, voorbereiden en uitvoeren van verschillende soorten evenementen; 

  • aantoonbare ervaring met het werken binnen een grote (overheids)organisatie met de bijbehorende processen en structuur; 

  • ervaring met de eventregistratietool Momice of je bent bereid om je het werken met deze tool snel eigen te maken.

Wat wij bieden


De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

Interesse?

Bel met Michèle van de Craats, coördinator a.i. (06 - 18 15 75 85) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.


Solliciteer uiterlijk 18 november 2019 via de sollicitatiebutton op de website van de politie.

Wat verder belangrijk is

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 25 november en de tweede gesprekken op maandag 2 december. Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure. De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

653 weergaven
bottom of page