top of page

Vacature: Event Manager bij Gemeentemuseum Den Haag


Ben jij commercieel ingesteld en wil je evenementen organiseren in een topmuseum? De afdeling Partnerships & Events van Gemeentemuseum Den Haag zoekt een ervaren Event Manager.


Functiedoel

De afdeling Partnerships & Events is verantwoordelijk voor het werven van additionele inkomsten en voor de commerciële, interne en maatschappelijke evenementen. Het team van event managers organiseert onder andere openingen en randprogrammering voor het Gemeentemuseum, GEM en Fotomuseum Den Haag. Daarnaast organiseren de event managers diners, recepties en andere bijeenkomsten voor kleine of grote externe gezelschappen met het doel extra inkomsten voor het museum te genereren.

We zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste event manager met relevante werkervaring. Hoewel je alle soorten evenementen kunt en wilt organiseren, richt je je binnen het team primair op de commerciële evenementen.


Hoofdtaken van onze nieuwe collega

• Je voert evenementen zelfstandig uit, van A tot Z, en bent verantwoordelijk voor: het opstellen van offertes en de eventuele onderhandeling daarover; het opstellen van draaiboeken; de afstemming met en aansturing van betrokken partijen (intern en extern) en de uitvoering van het evenement; evaluatie en de facturering van events.

• Je verricht marketing en sales voor evenementen en zet het Gemeentemuseum als evenementenlocatie op de kaart;

• Je onderhoudt en bouwt proactief mee aan het netwerk van zakelijke relaties, met name (potentiele) klanten en partijen in de hospitality branche (cateraars, evenementenbureaus en technische bedrijven).


Functie-eisen

• Je hebt minimaal HBO-denkniveau en drie jaar ervaring binnen de hospitality- en evenementenbranche en/of in de culturele sector op hospitality- en evenementgebied;

• Je bent commercieel, met gevoel voor de setting en de verschillende belangen van een

museum;

• Je hebt zeer goede contactuele en organisatorische vaardigheden;

• Je bent initiatiefrijk, veelzijdig en hebt interesse voor kunst en cultuur;

• Je bent representatief, flexibel en diplomatiek;

• Je schakelt makkelijk tussen praktische en strategische taken, kan veel ballen tegelijk in de

lucht houden en werkt oplossingsgericht;

• Je bent flexibel inzetbaar, ook in de avonden en het weekend (in overleg met het team);

• Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;

• Je kunt budgetten beheren en financiële rapportages maken;

• Kennis van Smart Event Manager of vergelijkbaar systeem is een pré;

• Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf 1 oktober 2019.


Wat bieden wij jou?

Een mooie werkplek in een prachtig museumgebouw, ontworpen door architect H.P. Berlage. HetGemeentemuseum is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea en met maarliefst 300 van zijn kunstwerken is het de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Vanaf oktober 2019 krijgt het museum een nieuwe naam: Kunstmuseum Den Haag.

Je komt te werken in een hecht team van enthousiaste collega’s. We bieden je een contract voor 32 uur per week voor de periode van een jaar en een salaris volgens de museum-cao, afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding.

Het Gemeentemuseum biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Gezien de huidige samenstelling van de afdeling nodigen wij alle geïnteresseerden, en in het bijzonder mannen en kandidaten met een niet-westerse achtergrond, uit om te reageren.

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lisa Kölker, hoofd partnerships & events (zakendoen@gemeentemuseum.nl of 070 33 81 250). Voor meer algemene informatie kun je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoon 070 33 81 161.


Enthousiast?

Wij zien jouw schriftelijke of digitale sollicitatiebrief voorzien van een curriculum vitae graag tegemoet. Deze kun je richten aan vacature@gemeentemuseum.nl. Je kunt reageren t/m zondag 18 augustus 2019. De start van de selectiegesprekken zal plaatsvinden op vrijdag 23 augustus.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

157 weergaven

Comments


bottom of page