top of page

Vacature Event Manager bij Van Gogh Museum


Heb jij meerdere jaren ervaring met het organiseren van (online) evenementen en specifiek met (grootschalige) publieksevenementen? Dan is deze vacature iets voor jou! De afdeling Evenementen, bestaande uit een Teamleider Events, 2 Coördinatoren Evenementen en een Planner Uitnodigingen, is verantwoordelijk voor de organisatie van nagenoeg alle fysieke, online en hybride evenementen. Zowel in het museum als daarbuiten. Het Van Gogh Museum is een unieke plek om te werken en de evenementen die er georganiseerd worden zijn dat ook. Publieksevenementen, zakelijke evenementen en exclusieve evenementen, zoals de opening van een nieuwe tentoonstelling, (online) colleges, diners in de nabijheid van de kunst, rondleidingen na sluitingstijd en de productie van Vincent op Vrijdag en Museumnacht vallen onder de verantwoordelijkheid van deze afdeling. Wat ga je doen? Je komt te werken in een dynamische omgeving met veel interne en externe stakeholders. Als Event Manager ben je verantwoordelijk voor de (online) publieksevenementen. Hierbij heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je organiseert en produceert (grootschalige) fysieke, online en hybride publieksevenementen met de daaraan verbonden activiteiten. Van voorbereiding, tot uitvoering en administratieve afhandeling. Beleving, hospitality en impact staan hierbij hoog in het vaandel. Jouw portefeuille omvat o.a.: Vincent op Vrijdag, Museumnacht (kids), opening van tentoonstellingen, online programmering bij tentoonstellingen, Familiedagen en Ouderendagen;

 • Je adviseert collega’s, partners en zakelijke relaties over evenementconcepten, -formats en invulling;

 • Je onderhoudt contacten met (technische) leveranciers, artiesten en partners;

 • Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied, markt en maatschappij en signaleert (commerciële) kansen.

Wie ben jij? We zoeken een energieke collega die zich prettig voelt als spin in het web tussen verschillende partijen, afdelingen en projecten. Daarbij breng je het volgende mee:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau in eventmanagement, hospitality management of een kunstgerelateerde opleiding;

 • Je hebt meerdere jaren ervaring met het organiseren van (online) evenementen en specifiek met (grootschalige) publieksevenementen;

 • Je kunt goed projectmatig werken;

 • Je presteert onder tijdsdruk en schakelt makkelijk bij veranderingen;

 • Je kan je werk goed organiseren, stelt je actief op en hebt een hands-on mentaliteit;

 • Van kunst en cultuur word je blij;

 • Je denkt en handelt vanuit kansen in de markt en weet deze op juiste commerciële waarde in te schatten;

 • In de Nederlandse en Engelse taal kun je je gemakkelijk uiten;

 • Je communiceert overtuigend met de verschillende stakeholders;

 • Je bent in staat om het museum snel te bereiken;

 • Je bent bereid en in staat (in overleg) gedurende de avonden en weekenden te werken.

Met wie ga je samenwerken? De afdeling Evenementen is samen met de afdelingen Marketing, Digitaal en Corporate Communicatie & PR onderdeel van de Groep Marketing & Communicatie. Hier werken 30 collega’s. Je werkt nauw samen met de collega’s binnen je afdeling en de groep. Andere afdelingen waar je veel mee samenwerkt zijn: Educatie & Interpretatie, Facilitair, Tentoonstellingen, Beveiliging, Bezoekersservice, Licensing & Wholesale. Wat bieden we je? In hartje Amsterdam kom je in een culturele en ambitieuze werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière en draag je bij aan een wereldmerk. De Museum CAO is van toepassing. Deze rol valt in schaal 8 en het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 2.727,- en € 3.489,- bruto per maand op basis van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een museumkaart en een gezondheidsregeling. Stap je in? Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! We ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf-bestand) graag uiterlijk 30 juni 2022.

Mocht je eerst nog meer informatie willen, dan kun je terecht bij Nina Bos (Teamleider Events) via telefoonnummer: 06-29654945. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 5 en 7 juli 2022.

66 weergaven
bottom of page