top of page

Vacature: Eventmanager a.i. bij Theater Rotterdam

Tijdelijke functie i.v.m. vervanging zwangerschapsverlof

De afdeling Development en Events is onder andere verantwoordelijk voor alle evenementen naast - en in nauwe samenwerking met - de eigen producties en theaterprogrammering. Dit zijn allerlei soorten evenementen, zoals; zakelijke bijeenkomsten, culturele verhuringen, eigen TR programma’s, festivals en randprogrammering. De inkomsten uit events komen direct ten goede aan de eigen producties en programmering van Theater Rotterdam. Als collega op de Events afdeling heb je met alle afdelingen van Theater Rotterdam te maken. Je bent de spin in het web om in samenwerking met alle afdelingen een mooi evenement neer te zetten. We zijn een enthousiast team bestaande uit zes hardwerkende collega’s met een hands-on mentaliteit. Theater Rotterdam produceert en programmeert theater op het snijpunt van verschillende genres en disciplines. Op die manier geven wij uitdrukking aan de maatschappelijke onderwerpen en artistieke ontwikkelingen van deze tijd. Onze voorstellingen worden gemaakt voor podia en locaties in Rotterdam en reizen zowel nationaal als internationaal. Per jaar bereikt Theater Rotterdam ruim 300.000 bezoekers in stad en land. Dit realiseren wij met de inzet van ruim 150 medewerkers. We zijn een van de grotere theaterinstellingen van Nederland. Verrassende ideeën, inzichten en innovatieve oplossingen komen bij Theater Rotterdam voort uit een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Wij geloven in de kracht en de meerstemmigheid van theater. In nieuwe verhalen vertellen, andere perspectieven bieden en dialoog aanwakkeren. Wat je doet Deze vacature gaat over tijdelijke vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof voor 28 uur per week. Als Eventmanager plan en organiseer je evenementen. Je bent het aanspreekpunt voor een klant vanaf het eerste telefoongesprek tot de uitvoering van het evenement op de vloer. Dit kunnen commerciële en culturele klanten zijn, maar ook interne projecten waarvoor jij als productieleider de zorg draagt. Naast het klantcontact heb je veel intern contact met andere afdelingen en zorg je dat de collega’s die betrokken zijn bij de organisatie van de activiteiten goed weten wat de plannen zijn en welke rol zij hierin hebben. Een belangrijk planningssysteem wat wij hiervoor gebruiken is Yesplan. Daarnaast is de afdeling onderdeel van divers scala aan projectteams en hoort deelname aan de projectorganisatie bij deze tijdelijke functie. We vragen

 • Je hebt bij voorkeur een MBO/HBO opleiding op het gebied van events-, leisure-, communicatie- of organisatorisch management afgerond.

 • Je hebt ervaring in Eventmanagement, liefst binnen de culturele sector.

 • Je werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit.

 • Je bent creatief en denkt graag mee in oplossingen.

 • Je bent een proactieve regelaar en werkt graag samen met mensen.

 • Je bent goed in organiseren en plannen.

 • Je vindt het niet erg om buiten kantoortijden te werken.

 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden

Deze competenties zijn richtlijnen. Heb je andere competenties die je dé geschikte kandidaat maken? Laat je dan niet tegenhouden om je aan te melden. Overtuig ons waarom jij goed bij ons past. We kijken uit naar je aanmelding. We bieden

 • Salaris gebaseerd op schaal V van cao Toneel en Dans.

 • Meer dan 450 voorstellingen en projecten per seizoen die je gratis mag bezoeken.

 • Twee creatieve werkplekken in Rotterdam; aan de William Boothlaan en het Schouwburgplein.

 • Een tijdelijke baan bij een vernieuwende theaterorganisatie met spannende en talentvolle makers, internationale programmering en verdiepende programma’s.

De vervangingsperiode is mei t/m half oktober (definitieve periode wordt nog bepaald). Informatie Voor vragen over de vacature kan je terecht bij Kim Christiaansen via kim.christiaansen@theaterrotterdam.nl of 010-4044111. Solliciteren Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 1 februari 2022 via werkenbij.theaterrotterdam.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 9 februari 2022. We laten uiterlijk donderdag 3 februari weten of je bij de geselecteerde kandidaten zit.

#theaterrotterdam

59 weergaven
bottom of page