top of page

Vacature Hoofd Development en Events a.i. Theater Rotterdam


Theater Rotterdam is op zoek naar een interim Hoofd Development & Events voor 32 uur per week. Beschikbaarheid gewenst vanaf begin november t/m eind april (vervanging zwangerschapsverlof).


Theater Rotterdam

Theater Rotterdam produceert en programmeert theater op het snijpunt van verschillende genres en disciplines. Op die manier geven wij uitdrukking aan de maatschappelijke onderwerpen en artistieke ontwikkelingen van deze tijd. Onze voorstellingen worden gemaakt voor podia en locaties in Rotterdam en reizen zowel nationaal als internationaal. Per jaar bereikt Theater Rotterdam ruim 300.000 bezoekers in stad en land. Dit realiseren wij met de inzet van ruim 150 medewerkers. We zijn een van de grotere theaterinstellingen van Nederland.

Theater Rotterdam start in januari met een nieuwe beleidsperiode 2021-2024. Dat vinden we spannend, maar we kijken er ook enorm naar uit. We gaan anders samenwerken en ons publiek gaat nieuwe en andere dingen meemaken in onze huizen én in onze voorstellingen. We willen dat iedereen in Rotterdam zich welkom voelt bij ons. 

Wat ga jij doen?

Jij vervangt de manager voor een half jaar. Door jouw rol is het fijn om als gast bij Theater Rotterdam te zijn. Jij geeft leiding aan de teams die er alles aan doen om van Theater Rotterdam een geweldige plek te maken. Interne Horeca, Receptie en Publieksservice zijn de pijlers van onze gastvrijheid en daar geef jij leiding aan. Daarnaast bouw je aan contacten met belanghebbende publieke en private organisaties die Theater Rotterdam financieel willen steunen. Je maakt voor culturele partners en bedrijven hun zakelijke events in onze huizen onvergetelijk en indrukwekkend. We doen dit werk met veel parttimers (ongeveer 40) die allemaal passie hebben voor hospitality en theater.

Leiding & team

Je geeft leiding aan de relatiemanager, het team Events en de coördinatoren van de hospitality teams. Je bent met hen constant bezig om het morgen beter te doen dan vandaag. Daar ben je scherp op en daar word je graag op aangesproken. Je maakt deel uit van het managementteam en je legt rechtstreeks verantwoording af aan de Algemeen Directeur. 

Wat zien we graag in jou:

  • Je vervangt de manager voor een half jaar en dat is meer dan op de winkel passen. We willen graag dat de snelheid erin blijft en dat jij je voet op het gaspedaal durft te zetten. Als zij blij verrast is na haar terugkeer, heb jij een goede job verricht. Je hebt ervaring in een soortgelijke baan, of onderdelen ervan.

  • Je bent verantwoordelijk voor de budgetten, de personele zorg en de bijdrage die jouw afdeling levert aan de goede start van het nieuwe beleidsplan. Je houdt zicht op de koers en op de targets van de afdeling.

  • Je hebt ervaring in een soortgelijke baan, of onderdelen ervan.

  • Je bent resultaatgericht, je schakelt snel en je neemt nieuwe zaken makkelijk tot je.

  • Gastvrijheid zit in je natuur. Je laat in houding en gedrag zien wat echte gastvrijheid betekent. Je bent scherp op correcte en fijne bejegening van onze bezoekers en zakenpartners. Je snapt iets van fundraising, relatiemanagement, eventorganisatie en horeca.

  • Je improviseert graag en mensen vinden het leuk om met jou samen te werken. Je bent graag in het Theater, ook ‘s avonds als dat nodig is.

Salaris Je functie is gewaardeerd in schaal 10 van de cao toneel en dans. Afhankelijk van jouw ervaring wordt je salaris in die schaal ingepast. 

Informatie Voor vragen over de vacature en de functie kan je terecht Kim Christiaansen, hoofd Development & Events via kim.christiaansen@theaterrotterdam.nl.  Solliciteren Je interesse kan je kenbaar maken tot en met 4 oktober. Voeg hier een korte motivatiebrief en CV bij, via de website van Theater Rotterdam. In verband met de gevolgen van het coronavirus nemen we passende maatregelen voor de kennismakingsgesprekken. bottom of page