top of page

Vacature Inkoper en Assortimentsontwikkelaar bij Naturalis

Interne en externe Vacature


Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. Voor ons museum zijn wij per 1 juni op zoek naar een

Inkoper en Assortimentsontwikkelaar (museumwinkel) 36 uur per week Wij zijn het meest innovatieve natuurhistorisch museum van Europa en daar past geen standaard museumwinkel bij. Gelegen op een unieke locatie met een groot winkelplein midden in het bruisend hart van het adembenemende Atrium geeft maximale exposure. Bijv. Naturalis trok tot maart 2020 zo'n 5000 bezoekers per dag. Vanwege de Corona-maatregelen zaten we de afgelopen maanden op 1250 bezoekers per dag, een aantal dat we in de nabije toekomst weer verder hopen op te schalen. Kinderen met hun ouders zijn een belangrijke doelgroep. Naast innovatieve producten, bieden wij als natuurhistorisch museum en wetenschappelijk instituut een uniek aanbod zoals stenen, mineralen en fossielen. ‘Ontdekken’, ‘Leren’ en ‘Verzamelen’ zijn kernwoorden die voor ons assortiment leidend zijn over de biodiversiteit. Wat ga je doen? Je komt te werken op de afdeling Commerciële Zaken en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inkoop en productie van een duurzaam assortiment voor de museumwinkel. Een assortiment dat past bij het profiel van Naturalis en het (MVO)beleid. Met een moderne winkelformule (inrichting, uitstraling) realiseer je samen met het winkelteam een optimale conversie/omzet en natuurlijk een positieve winkelervaring bij de bezoekers. Administratieve, financiële en logistieke verantwoording, maar ook voorraadbeheer behoort tot je takenpakket. Je ziet samenwerken met je winkelteam en andere Naturalis collega’s als sleutel voor succes. Profiel en functie-eisen Je hebt een hbo werk/denkniveau en kennis van en ruime ervaring met inkoop, voorraadbeheer, winkelverkoop en retail marketing in de leisure sector. Verder heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en ben je in staat om met een analytische blik te kijken naar wat er nodig is voor de winkel. Deze aanpak kan doorvertalen in de uitvoering van je dagelijkse werkzaamheden. Uiteraard heb je ruime kennis van Excel en ben je bekend bent met kassasystemen (voorkeur Eijsink).

Ons aanbod Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. De functie is ingeschaald in schaal 9 (Museum cao), Het salaris is afhankelijk van ervaring en ligt tussen de € 2.840,- en € 3.718,- bruto per maand o.b.v. 36-uur per week. Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week, voor de duur van 12 maanden met de intentie tot verlenging.


Informatie en sollicitatie Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marc Horsmans - Hoofd Commerciële Zaken (06- 106 25467) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191). Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Inkoper en Assortimentsontwikkelaar bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk zondag 11 april 2021 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. De gesprekken vinden plaats op 15 - 16 april en mogelijk een tweede ronde op 21 april. Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. Als onderdeel van de procedure bestaat de mogelijkheid dat wij LinkedIn raadplegen. Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd. Een selectie assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

29 weergaven
bottom of page