Vacature Manager Hospitality & Congressen bij AmareVoor Amare, huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting, zijn we op zoek naar een betrokken en actieve Manager Hospitality & Congressen om ons team te versterken


In september 2021 is het nieuwe cultuurhuis Amare in gebruik genomen aan het Spuiplein in Den Haag. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Het is de thuisbasis van vier Haagse topinstellingen: Stichting Amare, Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Een podium van, voor en door de stad. Op 19 november zal Amare officieel worden geopend.

Stichting Amare is eindverantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van Amare. Naast de voorstellingen, concerten en culturele en educatieve activiteiten in de openbare ruimte van het gebouw krijgt Amare een belangrijke evenementen- en congresfunctie.

Met het oog hierop zullen de huidige afdelingen Zakelijke Verhuur en Horeca & Publieksservice worden geïntegreerd tot één afdeling.

Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een ervaren:

Manager Hospitality & Congressen full- time (36 uur)


Wat ga je doen?

Als manager hospitality & congressen heb je een uitdagende opdracht. Je begeleidt de integratie van de huidige afdelingen Zakelijke Verhuur en Horeca & Publieksservice tot één integrale afdeling. Als manager hospitality & congressen maak je deel uit van het managementteam en lever je daarin een bijdrage aan strategische keuzes in het algemeen en voor de afdeling in het bijzonder. Je rapporteert aan de Directeur Bedrijfsvoering.


Hoofdtaken/ - werkzaamheden

  • Verantwoordelijk om samen met collega’s de missie van Amare om een gastvrij en inclusief huis voor bespelers, bezoekers en bewoners te realiseren.

  • Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de congresfunctie van Amare, met een forse jaarlijkse target

  • Samen met het team van Hospitality & Congressen een duidelijke koers bepalen voor de congresfunctie, de horeca en de publieksservice met speciale aandacht voor het (inter)nationaal op de kaart zetten van Amare in een complexe en veranderende markt. Daarbij hoort een visie op de transitie naar online & hybride events.

  • Het plannen en verdelen van werkzaamheden en het bewaken van de voortgang en de kwaliteit van de professionele, gastgerichte dienstverlening.

  • Aandacht voor de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van het organisatieonderdeel. Dit gebeurt met oog voor efficiency en door de optimalisatie van werkprocessen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een inspirerend en motiverend persoon, een echte netwerker met commercieel inzicht, die oog en hart heeft voor de culturele en artistieke opdracht van Amare. Iemand die denkt in mogelijkheden en kansen en communicatief sterk is met een sterk analytisch vermogen. Iemand met leidinggevende kwaliteiten die werkt vanuit visie en vertrouwen met een coachende stijl. Wij vragen HBO/WO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je kennis en ervaring met:


  • de zakelijke congresbranche en evenementenbranche in het algemeen en kennis van de innovatieve ontwikkelingen binnen die branche.

  • optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Den Haag is een kleurrijke stad. De diversiteit van de bevolking zien wij graag terug in de samenstelling van ons eigen medewerkersbestand.

Wat bieden we?

• Het betreft in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

• Het salaris is marktconform, schaal 9 cao Nederlandse Podia (€ 3.611,62 - € 5.343,63 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Wij maken graag kennis met jou

Solliciteren kan tot 4 oktober 2021 door het sturen van je motivatiebrief en CV, uitsluitend via de sollicitatieknop op deze pagina.


De eerste gespreksronde is op vrijdag 8 oktober 2021.

De tweede gespreksronde is op vrijdag 15 oktober 2021.


Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Leontien Wiering, directeur bedrijfsvoering via leontien.wiering@amare.nl.


Meer informatie over de organisatie vind je op www.amare.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

7 keer bekeken