top of page

Vacature: Manager Sales en Events WereldmuseumSinds mei 2017 behoort het Wereldmuseum als samenwerkingspartner tot de familie van het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMvW), waartoe ook het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum bij Nijmegen en Museum Volkenkunde in Leiden behoren.

Na twee jaar intensief verbouwen is het monumentale pand van het Wereldmuseum aan de Willemskade afgelopen juli weer geopend en bezoekers vinden er de nieuw ingerichte tentoonstellingszalen, het kindermuseum Superstraat en nieuwe bezoekersfaciliteiten met het museumcafé en de museumshop. Maar van oudsher beschikt ons gebouw aan de Maas ook over indrukwekkende zalen: de Balzaal, de Salon en de Elie van Rijckevorselzaal. In deze zalen vinden zowel zakelijke (congressen, presentaties, vergaderingen) als feestelijke evenementen (recepties, huwelijken, diners) plaats. De zalen worden, net als het museumcafé, geëxploiteerd door Wereldbusiness BV.


Voor de versterking van ons team heeft Wereldbusiness BV, de horeca-organisatie van het Wereldmuseum, een vacature voor een gedreven en ervaren:


Manager Sales & Events - 1 fte


De functie Als manager sales & events geef je leiding aan het team van de afdeling en ben je verantwoordelijk voor de verkoop en organisatie van alle commerciële evenementen; van aanvraag tot aftersales. De functie heeft een focus op het realiseren van de omzetdoelstellingen middels sales en acquisitie van nieuwe (en bestaande) markten en het verdiepen en beheren van bestaande accounts. Wij geven je hierbij alle gelegenheid om de afdeling verder te professionaliseren en om je stempel te drukken op het verkoopbeleid en de salesplanning van deze unieke museumlocatie.


Wie ben jij? Je bent een ondernemende, overtuigende en sterk commercieel gedreven manager met kennis en ervaring in de gastvrijheidsindustrie, sales en business-to-business evenementen en met liefde voor de culturele sector. Je hebt een goed ‘track record’, beschikt over een relevant netwerk en bent in staat je bijdrage op korte als op (middel-)lange termijn te leveren. Je combineert snel en effectief schakelen met visie en planmatigheid, enthousiasme, ambitie en lef.


Verder vinden wij belangrijk

 • Hogere Hotelschoolopleiding of soortgelijk op HBO werk- en denkniveau.

 • Minimaal vier jaar leidinggevende ervaring in een commerciële / salesfunctie.

 • Communicatief sterk, in woord en geschrift.

 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

 • Ervaring met het werken met reserveringssysteem Smart Event Manager of soortgelijk.

 • Bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam.


Dit bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, minimaal € 2.550,- bruto per maand bij een volledige werkweek, met een maximaal te bereiken eindsalaris van € 3.200,- in deze schaal. De functie is gewaardeerd in schaal 8. De Horeca cao is van toepassing. Laptop en telefoon.

 • Gelegenheid tot parkeren bij het museum of een bescheiden reiskostenvergoeding.

 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een prachtig museum dat volop in ontwikkeling is.

 • Een unieke werkplek aan de Maas. En natuurlijk gratis bezoek voor jou en je familie aan onze vier musea binnen NMvW.


Ben je geïnteresseerd?

Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV uiterlijk zondag 3 november 2019 naar leonie.klepke@wereldculturen.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 11 november, de tweede ronde in de week van 18 november 2019. Gezien de missie van het Wereldmuseum nodigen wij kandidaten, die de diversiteit van onze organisatie kunnen versterken, nadrukkelijk uit om te reageren.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord? Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Peter Phielix (Operationeel Manager horeca), peter.phielix@wereldculturen.nl of telefoonnummer 010-2707172. Of kijk op de website van het Wereldmuseum voor meer informatie.


Solliciteer per e-mail. Reageer voor 3 november 2019.

Comments


bottom of page