top of page

Vacature Medewerker Corporate Communicatie bij Centraal MuseumAls oudste stadsmuseum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau, hedendaagse kunst en design tot het indrukwekkende 17e eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld. Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van Centraal Museum Utrecht. In 2020 trokken deze drie locaties 155.000 bezoekers. In 2021 is het museum honderd jaar gevestigd in het voormalige klooster in de Agnietenstraat en staan grote tentoonstellingen zoals Voices of Fashion. Black Couture, Beauty and Styles, alsmede de Botanische Revolutie op het programma. Dat is nog maar een kleine greep uit het programma, waarmee we ons publiek willen verbreden en waarin inclusie en diversiteit een speerpunt vormt. De afdeling Publiek en Informatie bestaat uit marketing en communicatie, educatie en interpretatie, publieksservice en een adviseur digitale media en datamarketing. Voor ons marketing en communicatieteam, dat bestaat uit vier personen, zoeken we vanaf 1 mei aanstaande een enthousiaste Medewerker Corporate Communicatie 32 uur per week Gezien de huidige samenstelling, streven we naar meer diversiteit in onze afdeling.

Dit is het werk Je levert proactief een bijdrage aan de corporate communicatie van het Centraal Museum, in overleg met het afdelingshoofd Publiek & Informatie. Daartoe

  • stel je samen met het afdelingshoofd en in overleg met directie en conservatoren een persstrategie op voor diverse projecten en zorg je voor de uitvoering hiervan. Tevens treed je waar nodig op als (vervangend) woordvoerder, je zorgt voor de informatievoorziening richting pers en begeleidt waar nodig fotografen, cameraploegen of PR-bureaus. Je coördineert bovendien alle mediamonitoring en stelt van tijd tot tijd rapportages op.

  • Je voert de eindredactie op de socialmediakanalen en zorgt met gerichte strategieën voor aansprekende content die helpt de merkbekendheid te vergroten en de belangen van het museum te behartigen. Je kunt putten uit de rijke content uit onze collectie en tentoonstellingen.

  • Je adviseert afdelingshoofden en conservatoren in het museum over de inzet van online en offline corporate communicatie-uitingen, zoals gebruik website, social media, nieuwsbrief of het ontwikkelen van jaarverslagen, drukwerk of ABRI-campagnes. Vervolgens zorg je voor de ontwikkeling hiervan. Tevens bewaak je de huisstijl en zorg je voor (kleine) website-aanpassingen.

Wat breng je mee Onze nieuwe collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en flexibel is. Daarnaast:

  • heb je een relevante, afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau.

  • Je bent een generalist met een focus op journalistiek en online.

  • Binnen minimaal 4 jaar werkervaring heb je ervaring opgedaan met woordvoering en de zelfstandige uitvoering van communicatieplannen (variërend van drukwerkbegeleiding tot mediaplanning, social media en webredactie).

  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, zowel in woord als geschrift.

  • Ervaring in de culturele sector, bij voorkeur in een museum, is een pre.

Onze arbeidsvoorwaarden Arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao. Je start in schaal 9 van de Museum cao (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.840,- tot € 3.718,- bruto op basis van een 36-urige werkweek). Pensioen ondergebracht bij het ABP. Meer informatie Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je krijgen via pers@centraalmuseum.nl. Solliciteren naar deze functie? Ervaring in een vergelijkbare functie verdient de voorkeur. Wij verzoeken je te solliciteren vóór 22 maart 2021. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op 24 maart 2021 in de middag en op 26 maart 2021 in de ochtend. Je kunt je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar vacatures@centraalmuseum.nl. Het Centraal Museum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking met al haar aanwezige verschillen.

27 weergaven

Comments


bottom of page