top of page

Vacature: medewerker marketing & communicatie bij Fries Museumis op zoek naar een marketeer met strategisch inzicht, organisatietalent en gevoel voor taal.

Je bent een enthousiaste marketingprofessional met een HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het opzetten van betaalde marketingcampagnes, het genereren van free publicity en het bijdragen aan marketingbeleid. Daarnaast schrijf je gemakkelijk en foutloos en kun je spelen met taal. Je hebt affiniteit met cultuur en beschikt over een relevant netwerk. Je komt met creatieve ideeën en initieert acties. Je weet moeiteloos verschillende doelgroepen, waaronder toeristen, te bereiken. Je bent commercieel ingesteld, kunt goed onderhandelen en bent resultaatgericht. Je bent gewend om verantwoordelijk te zijn voor aanzienlijke budgetten. Je hebt ervaring met het werken aan meerdere projecten tegelijkertijd, houdt overzicht in complexe situaties en bent stressbestendig. Tot slot kun je goed zelfstandig werken, maar vind je het ook prettig om deel uit te maken van een team.

verdere functie-eisen en benodigde competenties zijn • een relevante afgeronde HBO opleiding; • minimaal twee jaar ervaring in het werkveld op het gebied van marketing & communicatie; • kennis van moderne marketing & communicatie methoden; • foutloos kunnen schrijven in het Nederlands en Engels; • het kunnen voeren van een gesprek in het Nederlands, Engels en Fries (of de bereidheid het te leren).

wij bieden • een dynamische baan voor 32 uur per week; • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring conform functiegroep 9 van de salarisschalen van de Museum cao met een maximum van € 3.718,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek; • een tijdelijke aanstelling van een jaar, met aansluitend uitzicht op een vast dienstverband.

In het algemeen volgen wij de museum cao. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is aangesloten bij het ABP.

de musea Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers.

De gezamenlijke organisatie van de beide musea bestaat uit 68 medewerkers (55 fte), verdeeld over 6 afdelingen: Collecties, Publiek & Presentaties, Directie, Facilitaire Zaken, Finance & control en Human Resources. Zij werken samen met ruim 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd. Het team Marketing & Communicatie vormt samen met de projectleiders tentoonstellingen, educatiemedewerkers, publieksbegeleiders en een programmeur activiteiten de afdeling Publiek & Presentaties.

interesse en vragen? Ben jij onze nieuwe medewerker Marketing & Communicatie? Stuur dan uiterlijk 29 januari 2020 je motivatiebrief met curriculum vitae per mail naar vacature@friesmuseum.nl, t.a.v. Kirsten Dijkstra, teamleider Marketing & Communicatie, met onderwerpregel ‘medewerker Marketing & Communicatie’. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kirsten Dijkstra, teamleider Marketing & Communicatie via 058-2050061 of k.dijkstra@friesmuseum.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 februari 2020. Vervolggesprekken vinden plaats op 11 februari 2020.

78 weergaven

Comments


bottom of page