top of page

Vacature medewerker sales bij Maritiem MuseumMidden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam staat het Maritiem Museum. Wij verzamelen, beheren, onderzoeken en presenteren een unieke maritieme collectie. Dat maakt de vaak onzichtbare maritieme wereld zichtbaarder en inspireert nieuwe generaties om net als eerdere generaties voorbij de horizon te kijken. Lezingen, evenementen en activiteiten in de museumhaven maken de beleving compleet voor de circa 200.000 bezoekers per jaar.

Voor de sector Publieksservice zijn wij op zoek naar een jong talent in de rol van:

MEDEWERKER SALES 32- 36 UUR

De afdeling sales wordt steeds belangrijker voor ons museum. Wij willen de huiskamer zijn voor de Maritieme Wereld. Hier horen aantrekkelijke groepen- en evenementen-locaties bij. Ook weten families, verenigingen en scholen ons steeds beter te vinden. Want in het Maritiem Museum is er altijd iets te doen en te beleven. Dit heeft nog een extra stimulans gekregen doordat wij afgelopen jaar onze horeca (Het Lage Licht en Loeve) in eigen beheer hebben genomen. Dit geeft ons de kans om niet alleen een onderscheidende locatie aan te bieden, maar ook een onderscheidend product. Om groei te faciliteren en te stimuleren zoeken wij een ambitieuze en gedreven sales medewerker die de aankomende jaren samen met ons koers zet naar een aantrekkelijke en drukbezochte groepen- en evenementenlocatie.

Je bent onderdeel van de sector Publiekservice die aangestuurd wordt door de Directeur Bedrijfsvoering. Je werkt direct samen met een collega Medewerker Sales. Samen draag je zorg voor alle groepsboekingen (particulier, zakelijk en onderwijs) in ons museum.

De vacature daagt je uit om:

Een maritieme beleving te verkopen aan groepen en bedrijven in de vorm van een compleet verzorgde bijeenkomst op een unieke locatie. Met jouw inlevingsvermogen en je motivatie om mensen te ontzorgen, koppel je de juiste commerciële inzichten aan de wensen van de klant. Van familie- en schooluitjes tot bedrijfsevenementen. Ook neem je een actieve rol bij interne activiteiten en bijeenkomsten zoals een opening van een tentoonstelling of ons jaarlijks patroons diner. Je zorgt ervoor dat alles, voor zo'n 100 ontvangsten per jaar, tot in de puntjes is geregeld. Is er een rondleider nodig of willen ze varen met een historisch schip? Jij organiseert het. Samen met onze Horeca Manager zorg je voor een aantrekkelijk aanbod aan eten en drinken? En moet je een keer een avond, of een feestdag of in het weekend aanwezig zijn? Of de groep zelf begeleiden? Ook geen probleem. Je houdt het initiatief bij:

 • het behandelen van alle offerteaanvragen van a tot z.

 • het vertalen van behoeften en wensen naar een passend programma.

 • het plaatsen, beheren en coördineren van bestellingen bij leveranciers (o.a. meubilair, audiovisueel en decoratie).

 • het opstellen van draaiboeken, informeren, aansturen en overdragen van reserveringen naar de uitvoerende afdelingen of partijen.

 • het voeren van aftersales gesprekken.

 • het realiseren van nieuwe business en het onderhouden van bestaande relaties.

 • het samen met Marketing het Maritiem Museum als aantrekkelijke evenementenlocatie onder de aandacht brengen.

De ideale medewerker sales brengt mee:

 • Gedrevenheid en gezonde ambitie

 • Minimaal 2-4 jaar operationeel leidinggevende ervaring in de horeca, banqueting en/of evenementen

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 • Ervaring als (banquet)salesmedewerker en/of kennis van event manager software is een pre.

Deze vacature bij Maritiem Museum biedt (o.a.):

 • een bruto maandsalaris op basis van schaal 6 van de Museum cao. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, dit wordt met jou besproken in de sollicitatieprocedure.

 • een eindejaarsuitkering van 3,4%.

 • vakantietoeslag van 8%.

 • 27 vrije dagen (op basis van full time dienstverband).

 • de mogelijkheid om cursussen en trainingen te volgen.

 • een pensioenregeling via Pensioenfonds ABP.

 • personeelskorting in o.a. de horeca, de winkel, bij huur van schepen

 • flexibele werktijden.

 • een inwerktraject.

Maritiem Museum Rotterdam: jouw nieuwe werkplek?

Op een steenworp afstand van de Erasmusbrug, aan het water bij een zijhaven van de nieuwe Maas vind je Maritiem Museum in Rotterdam. Te herkennen aan de vuurtoren. Een prachtige werklocatie die goed bereikbaar is als je de metro pakt; het museum ligt pal naast metrostation Beurs. De auto kan je beter thuislaten. Kortom: een mooie plek om te werken zeker als je van Rotterdam houdt. Kom je uit nabijgelegen steden als Den Haag, Gouda, Delft, Breda of Dordrecht? Dan is je reistijd met het ov zo’n halfuurtje. In Maritiem Museum werkt een team van 70 betrokken medewerkers en 170 vrijwilligers. Samen zorgen zij in de eerste plaats dat de bezoekers een onvergetelijke dag beleven. Het team staat voor oprechte aandacht en respect voor elkaar en de gasten. Zij stropen met een natuurlijke betrokkenheid de mouwen op, zijn toegankelijk en verbindend, zijn nieuwsgierig naar wat er achter de horizon ligt en zijn wars van statusgevoeligheid. Het samenwerken gebeurt in een professionele setting met volop ruimte om jezelf te kunnen zijn. Eigen initiatieven? Kom maar op!

Het Maritiem Museum heeft oog voor diversiteit en wil nadrukkelijk een museum zijn waar echt iedereen zich thuis kan voelen. Het museum zet zich hiervoor in door verschillende perspectieven te gebruiken in het personeelsbeleid, de programmering en het publieksbereik. Er wordt samengewerkt met uiteenlopende partners om specifieke doelgroepen te bereiken ofwel eventuele drempels voor een museumbezoek te verlagen. Het Maritiem Museum bereikt al een breed publiek, zo blijkt uit onderzoek, maar blijft onverminderd aandacht houden voor verschillen.


Ben jij de Medewerker Sales die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV, of een videosollicitatie vóór 15 augustus a.s. naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Chris Opgenoort 06 814 48 491. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 402 92 50.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

11 weergaven
bottom of page