top of page

Vacature: Medewerker Sales & Events bij Centraal Museum

voor 28 uur per week, startdatum per direct



Het Centraal Museum bestaat sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijk museum in Nederland. Een totaalbeleving voor Utrechtse kunst en cultuur, met een kunstcollectie die varieert van objecten uit de stadsgeschiedenis tot moderne kunst en van Dick Bruna’s nijntje tot de mode van Jan Taminiau. Het Centraal Museum bestaat uit drie locaties, Centraal Museum, nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis. Daarnaast bieden wij een evenementenlocatie: de 2 Tuinzalen en de naastgelegen Nicolaïkerk.

Ons team

De afdeling Sales & Events valt onder Commerciële Zaken en is verantwoordelijk voor alle evenementen die in het museum gehouden worden. De afdeling bestaat uit een hecht team van 3 (en hopelijk snel 4!) mensen op kantoor, verantwoordelijk voor het traject van aanvraag tot uitvoer van een evenement. Onze floormanager is verantwoordelijk voor de uitvoer van een evenement, i.s.m. een groot team van medewerkers. Met heel veel enthousiasme organiseren wij jaarlijks zo’n 280 evenementen, van 2 tot 600 personen. Van een vergadering met lunch in een van onze Tuinzalen, een jaarcongres in een stijlvol aangeklede Nicolaïkerk, tot een bedrijfsfeest in festivalsferen, of een stijlvolle bruiloft in een omgetoverde Museumtuin.

Zo ziet je dag eruit..

• Je zorgt voor de gehele organisatie van een evenement; van acquisitie en het eerste contact met de opdrachtgever, tot het inventariseren van alle mogelijke wensen en eisen van de opdrachtgever. En met jouw inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden weet je zelfs een simpele vergadering te vertalen naar een unieke belevenis, waar geen opdrachtgever nee tegen zegt. Dit alles werk je uit tot een scherpe offerte; • Je coördineert de operationele uitvoering van het evenement; het opstellen van een helder draaiboek, de inhuur van personeel, de catering via een van onze (externe) cateraars, het bestellen van overige F&B, de benodigde facilitaire en audiovisuele voorzieningen, het informeren van betrokken collega’s (waaronder beveiliging) en de aankleding, bloemen, licht, muziek. Met alle partijen, leveranciers en collega’s houd je nauw contact, voor en na het evenement; • Hoewel je grotendeels op ons knusse kantoor zit, ben je veel in de benen en probeer je altijd even langs te gaan tijdens het evenement. Je bent die dag stand-by voor vragen. Van tijd tot tijd draai je zelf ook mee op events, zodat je feeling met de werkvloer houdt, je team goed leert kennen en je verbeteringen op de vloer kunt signaleren en oppakken; • Heel belangrijk: het aftersales traject! Hoe heeft de opdrachtgever de dag ervaren? Wat kon er beter? Dit bespreek je telefonisch na afloop van het evenement, waarna je voor de administratieve en financiële afhandeling van het evenement zorgt; • Je geeft uitvoering aan de (sales) doelstellingen van de afdeling Commerciële Zaken en hebt een actieve rol in het geven van input t.b.v. beleidsontwikkeling van evenementen en het bijdragen van de implementatie ervan; • Je houdt jezelf op de hoogte van de diverse prijsstellingen in de branche en zorgt voor de beste prijs-kwaliteit verhouding;

• En dan zijn er nog 101 andere taken, je verveelt je nooit hier!

Onze ideale collega

Wij zijn 24/7 gastvrij, professioneel, samenwerkend en hardwerkend. Wij zijn eigenlijk gewoon robots. Daarnaast hebben we een hoop lol en drinken na werk graag een bakkie in ons Museumcafé Centraal om de successen van de dag te vieren. Wij geloven heel erg dat kennis is aan te leren, maar dat het horecagevoel in je bloed moet zitten!

Daarnaast is het volgende erg belangrijk: • Je hebt ervaring in de horeca en evenementenbranche • Je bent gedreven, een aanpoter en krijgt energie van een successen • Je bent flexibel en maakt van extra uren geen probleem • Je bent assertief en ziet altijd werk liggen • Je speelt goed in een team, maar kunt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid goed aan • Je bent enthousiast en weet dit over te brengen op gasten • Je bent representatief en communicatief vaardig (in emails én aan de telefoon) • Het standaard Windows pakket ken je op je duimpje! • Ervaring met reserveringsprogramma Smart Event Manager is een pre


Reageren!

Gelden alle bovenstaande punten voor jou? Dan ben je wel perfect hoor! Geldt het merendeel voor jou en kun je ook je tekortkomingen benoemen? Dan maken wij graag kennis met je! Stuur je motivatie en curriculum vitae vóór 15 februari 2020 per e-mail naar sales@centraalmuseum.nl. De eerste gesprekken zijn gepland op 25 en 27 februari 2020.


Onze arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden, conform de Museum CAO, zijn als volgt: salarisschaal 7, € 2460,- (bruto op basis van een 36-urige werkweek), de functie is voor 28 uur per week, pensioen is ondergebracht bij het ABP.


Meer informatie

Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je opvragen via sales@centraalmuseum.nl. Het Centraal Museum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking met al haar aanwezige verschillen. Zie ook www.centraalmuseum.nl.

bottom of page