top of page

Vacature Producent Public Program bij Stedelijk Museum Amsterdam

M/V/X, 32-36 UUR PER WEEKHet Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter) nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland. De directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist, context én audience driven. Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn: PRODUCENT PUBLIC PROGRAM (m/v/x, 32-36 uur per week) DE AFDELING De afdeling Evenementen is verantwoordelijk voor alle evenementen en activiteiten van het publieksprogramma die in het Stedelijk Museum plaatsvinden. Denk aan een exclusief diner in de entreehal voor een sponsor, internationale congressen, performances of een grote opening van een nieuwe tentoonstelling. Het team valt onder de afdeling Facilities & Veiligheid en bestaat uit een coördinator evenementen en (uiteindelijk) twee medewerkers evenementen en drie floormanagers.

DE FUNCTIE Als producent Public Program ben je verantwoordelijk voor het gehele traject rondom de productie van deze evenementen: van het eerste contact met de (interne) opdrachtgever, overleg met de inhoudelijke staf, de inventarisatie van de wensen, de besluitvorming, het overdragen middels een draaiboek of zelf uitvoeren als floormanager tot aan de evaluatie en facturatie. Jij adviseert, overtuigt en denkt mee met (interne) opdrachtgevers om hun public programactiviteit tot een succes te maken. Er zijn ongeveer 80 activiteiten voor het public program van het museum. Je kan hierbij denken aan performances, lezingen, symposia, filmscreenings en andere hybride publieksprogrammeringen en daarnaast honderd andere evenementen die door het evenemententeam worden voorbereid en uitgevoerd. Daarnaast:

 • Weet jij verantwoordelijkheden goed te beleggen bij zowel interne als externe leveranciers;

 • Bewaak jij het budget en projectplanning voor het public program;

 • Draag jij zorg voor uitstekend relatiebeheer met collega’s, externe relaties en leveranciers;

 • Werk je nauw samen met curatoren, kunstenaars & academici;

 • Ben je bereid om bij te springen bij de organisatie van andere evenementen die door de afdeling worden georganiseerd.

WIJ VRAGEN

 • Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau en over aantoonbare ervaring in het produceren van evenementen, zoals debatten, performances, lezingen, etc;

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

 • Je denkt altijd drie stappen vooruit, bent oplossingsgericht en commercieel ingesteld;

 • Je bent zeer stressbestendig, organisatorisch sterk en je weet goed de hoofd- van bijzaken te onderscheiden;

 • Je communiceert helder en effectief, zowel mondeling als schriftelijk;

 • Je kunt zelfstandig werken, maar hebt ook oog voor het grotere geheel van het museum en bent in staat je te verhouden tot de verschillende afdelingen;

 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift is vereist;

 • Je hebt affiniteit met en kennis van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

WIJ BIEDEN Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 7 of 8 afhankelijk van opleiding en werkervaring (€ 2.460 - € 3.370) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao. Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator evenementen Roos Ruiter, r.ruiter@stedelijk.nl. SOLLICITEREN Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 16 juli je cv en motivatiebrief insturen via de sollicitatieknop op de website van het Stedelijk Museum. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 20 en woensdag 21 en mogelijk donderdag 22 juli.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

18 weergaven

Comments


bottom of page