top of page

Vacature Relatiemanager Grote Gevers bij Het Nationale Theater


Het Nationale Theater is op zoek naar een Relatiemanager Grote Gevers. Je bent verantwoordelijk voor het uitbreiden en onderhouden van de grote gevers portefeuille van Het Nationale Theater. Jij weet als geen ander nieuwe grote gevers te benaderen, te enthousiasmeren en te binden aan onze prachtige theaters en producties. Hierbij staat de relatie vanzelfsprekend centraal. In samenwerking met je collega’s realiseer je op maat gesneden projecten en zorg je voor het vergroten van de structurele en incidentele inkomsten vanuit grote gevers. Het Nationale Theater is 180 man sterk. Je maakt samen met je vijf collega’s onderdeel uit van de afdeling Development en staat onder leiding van het hoofd marketing & development. De afdeling werft voor diverse projecten bij vermogensfondsen en stichtingen, particulieren en bedrijven. En organiseert evenementen voor zakelijke en culturele relaties.

Relatiemanager Grote Gevers (32 uur per week) Het Nationale Theater is een jonge landelijke theaterorganisatie voor volwassenen en jeugd met drie eigen theaters in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. We zijn continu op zoek naar nieuwe verhalen en andere manieren om het hart van de samenleving te veroveren. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we met ons acteursensemble en team van regisseurs samen in de producties van Het Nationale Theater en jeugd- en jongerenproducties van HNTjong. We geven hierbij jonge acteurs en makers ruimte om te experimenteren en proberen nieuwe theaterformats uit, van bingewatchen tot zomerspektakel, van stand-up tot theatercollege.

Wie zoeken we:

 • Je bent een ondernemende en proactieve relatiemanager die gedreven is door resultaat. Je beweegt je gemakkelijk in verschillende netwerken en wordt als een serieuze gesprekspartner gezien. Je vertegenwoordigt het theater op eigen events en externe afspraken en bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie, weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen.

 • Je bent oprecht nieuwsgierig naar de ander, bent relatiegericht en beschikt over een groot empathisch vermogen.

 • Je brengt bij voorkeur een relevant netwerk mee of je bent in staat om dit op te bouwen

Wat ga je doen:

 • Je ontwikkelt een strategie voor het behoud en de werving van de grote gevers.

 • Je onderhoudt het contact met potentiële en bestaande grote gevers. De gesprekken bereid je nauwgezet voor, onder andere met een uitgebreide prospect research;

 • Je identificeert potentiële grote gevers en bepaalt hoe deze het beste benaderd kunnen worden;

 • Je ontwikkelt proposities voor de doelgroep. Deze baseer je op de wensen die je in gesprekken met de gevers hebt geïdentificeerd.

 • Daar waar relevant en opportuun, bespreek je ook de mogelijkheden van nalatenschappen en erflaten en doet daar voorstellen voor;

 • Je analyseert en evalueert de resultaten van de activiteiten voor grote gevers en zorgt voor continue verbetering van deze activiteiten;

 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van events voor de grote gevers en voert deze uit in samenwerking met je event collega’s in het development team. Doorgaans werk je tijdens kantoortijden maar avonden met relatie-ontvangsten horen erbij;

 • Je bent zorgvuldig met het noteren van de relevante contactmomenten in ons CRM systeem.

 • Je betrekt de zakelijke directeur en hoofd marketing & development waar nodig.

Geïnteresseerd? Mail dan je cv en motivatie voor 15 november 2020 naar vacatures@hnt.nl. Het salaris is conform de CAO Toneel en Dans. Meer informatie over de functie kan je opvragen bij Monique Rutten (Hoofd marketing & development) moniquerutten@hnt.nl.

Wij streven naar een medewerkersbestand dat de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt en hanteren De Code Culturele Diversiteit & Inclusie. Mede daarom hopen wij op veel reacties van sollicitanten met een bi-culturele achtergrond of met een beperking. De vacature staat met nadruk open voor iedereen in de samenleving.

41 weergaven
bottom of page