top of page

Vacature Sales en Eventmanager bij Beeld en Geluid Den Haag

Team: Sales & Events Functiebenaming: Sales & Eventmanager Omvang functie: 0,8fte-1fte Salaris: Vanaf € 3.700 (o.b.v. 40 uur/1fte) afhankelijk van senioriteit Startdatum: zo spoedig mogelijk


Beeld en Geluid Den Haag Bij Beeld en Geluid Den Haag brengen we actief mensen samen om te onderzoeken, te bespreken en te ervaren hoe wij allemaal in media leven. Beeld en Geluid Den Haag is een veelzijdige organisatie en een ‘culturele start-up met een prachtige erfenis’. Mediamuseum, programmering, educatie en zakelijke bijeenkomsten zijn de vier activiteiten die gecombineerd worden in het pand aan de Zeestraat. Het team waar de Sales & Eventmanager deel van uitmaakt, focust zich op de zakelijke bijeenkomsten en congressen. Door de veelzijdigheid van de organisatie biedt Beeld en Geluid Den Haag voor de zakelijke markt méér dan een ruimte. Doel van de functie Je verkoopt het ‘Meetings & Events’-aanbod van Beeld en Geluid Den Haag aan een heel breed scala aan organisaties (van ngo’s, overheid tot corporates) zodat een succesvol en duurzaam mediamuseum mogelijk wordt. Door jouw werk en overtuigingskracht weet en begrijpt elke klant die ervoor kiest om een event, symposium, conferentie, enz. bij Beeld en Geluid Den Haag te organiseren dat zij/hij een waardevolle bijdrage levert aan het succes van een maatschappelijk geëngageerde onderneming. Als ervaren Sales & Eventmanager maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team dat bijeenkomsten voor externe klanten organiseert en faciliteert. Deze bijeenkomsten versterken idealiter de missie van Beeld en Geluid Den Haag. Je rapporteert aan de Teammanager Sales en Events. Kerntaken Sales & Accountmanagement - Het binnenhalen van opdrachten voor zakelijke bijeenkomsten. - Het uitvoeren van sales acties geformuleerd in het salesplan. - Het realiseren van afgesproken targets/doelstellingen op het gebied van omzet (upsell), conversie en kwaliteit van de evenementen. - Het onderhouden en verdiepen van contacten met de opdrachtgevers uit je klantenportefeuille.

- Het actief deelnemen aan netwerkbijeenkomsten en beurzen in de branche en het bijwonen van relatie evenementen van onze partners en opdrachtgevers. Event Management - Schrijven van wervende en inspirerende offertes voor opdrachtgevers die het resultaat zijn van een creatief en constructief meedenk-proces. - Zorgen voor afstemming met leveranciers en een een complete opdrachtbevestiging. - Plaatsen en bewaken van opties, reserveringen en uitgebrachte offertes. - Uitwerken van de evenementen in Smart Event Manager en zorgdragen voor een volledige en nauwkeurige overdracht naar de event coördinatoren en producenten. - Zorg dragen voor aftersales en follow-up na uitgevoerde evenementen en creëren van nieuwe aanvragen. Profiel van onze ideale kandidaat:

  • De gezochte Sales & Eventmanager is ervaren en bewezen commercieel succesvol geweest in verkoop het liefst binnen de event- en/of hospitality branche en is gewend aan het werken met targets.

  • Wij zoeken een persoon met minimaal 3-5 jaar ervaring die op senior niveau kan communiceren met klanten. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift.

  • Hbo werk- en denkniveau wordt gevraagd. Wij zoeken een bevlogen, pragmatische en innovatieve sales professional met brede interesse in media, politiek en maatschappij. De ideale kandidaat is bekend in de regio Haaglanden.

  • De Sales & Eventmanager heeft affiniteit met de culturele sector en is een ambassadeur voor het totale pakket van Beeld en Geluid Den Haag, van museum tot eventlocatie.

  • Beeld en Geluid Den Haag streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

  • Ervaring met SEM (Smart Event Manager) is een grote pre.

  • Als culturele start-up zijn we volop in ontwikkeling: van onze nieuwe collega verwachten we dat zij / hij om kan gaan met de dynamiek die hoort bij verandering en groei. Flexibiliteit, geen 9 tot 5 instelling en een ‘hands on’ mentaliteit zijn van belang.

  • Onze programmering, museale en educatieve activiteiten moeten bijdragen aan onze missie. Dit zouden wij ook graag zien voor de organisaties die wij als klanten werven om bij ons bijeenkomsten te houden. Onze ideale kandidaat is in staat om de verbinding te leggen tussen de marktbehoefte, maatschappelijke trends, ons aanbod en ons pand.

Heb je interesse? Stuur je CV + motivatie vóór 22 augustus naar vacature.denhaag@beeldengeluid.nl Voor vragen over de vacature zelf, neem contact op met Tom De Smet, tdsmet@beeldengeluid.nl


74 weergaven
bottom of page