top of page

Vacature: Sales Manager bij Beeld en Geluid Den Haag


Afdeling: Sales & Events

Functiebenaming: Sales Manager, 0,7 fte

Functieniveau: C

Datum: November 2019

Onze missie

Bij Beeld en Geluid Den Haag, brengen we actief mensen samen om te onderzoeken, te bespreken en te ervaren hoe wij allemaal in media leven. Zo willen we bijdragen aan een open en vrije samenleving waar wederzijds begrip, aandacht, contact, betrouwbaarheid, toegankelijkheid, pluriformiteit en persvrijheid kernwaarden zijn.

In het komende jaar 2020 zal onze herpositionering zichtbaar worden voor de buitenwereld. In januari start onze programmering, in februari opent onze nieuwe horeca, en in mei is de vernieuwing van ons Mediamuseum gereed. Met onze lezingen, debatten en museale activiteiten trekt het museum jaarlijks vele bezoekers. Daarnaast is ons historische pand aan de Zeestraat ook een gerenommeerde congres-, vergader- en evenementenlocatie.


Doel van de functie

Als Sales Manager maak je deel uit van een multidisciplinair team dat impactvolle bijeenkomsten voor externe klanten organiseert en faciliteert. Deze bijeenkomsten versterken of sluiten idealiter aan bij de missie van Beeld en Geluid Den Haag. Je voert actieve acquisitie uit en richt je hierbij op de doelgroepen zoals de institutionele markt en (internationale) corporate markt die in Den Haag volop vertegenwoordigd is. Je werkt aan het offertetraject, je coördineert en organiseert de events en draagt deze over naar het operationele team. Tevens draag je je steentje bij door ondersteuning bij administratieve processen en marketingacties.


Kerntaken

Business Development

 • Salesplan ontwikkelen voor de toegewezen doelgroepen en de uitvoering hiervan

 • Behalen van targets van de afdeling: omzet en conversie van aanvraag naar boeking

 • Onderhouden en verdiepen van contacten met bestaande en nieuwe opdrachtgevers, maar ook met stakeholders in de stad

 • Meedenken bij het ontwikkelen en uitwerken van marketing- en salesacties


Event Management

 • Schrijven van wervende offertes en samenstellen van een goed aanbod

 • Plaatsen en bewaken van opties, reserveringen en uitgebrachte offertes

 • Verzorgen van rondleidingen voor (potentiële) klanten

 • Coördineren van aanvragen richting leveranciers en vastleggen van afspraken

 • Evaluatie met klanten en after sales


Opleiding en ervaring van onze ideale kandidaat

 • De gezochte Sales Manager is ervaren en bewezen commercieel succesvol geweest in verkoop het liefst binnen de eventbranche en/of culturele sector. Wij zoeken een persoon met minimaal 3-5 jaar ervaring die op senior niveau kan communiceren met klanten. Hbo werk- en denkniveau wordt gevraagd. Wij zoeken een bevlogen, pragmatische en innovatieve salesprofessional die bekend is in de regio Haaglanden en die bij voorkeur affiniteit heeft met musea, theater, debatcentra en media.

 • Onze organisatie is volop in ontwikkeling, van onze nieuwe collega verwachten we dat zij / hij om kan gaan met de dynamiek die hoort bij verandering en groei.

 • Onze programmering, museale en educatieve activiteiten moeten bijdragen aan onze missie. Dit zouden wij ook graag zien voor de organisaties die wij als klanten werven om bij ons bijeenkomsten te houden. Onze ideale kandidaat is in staat om de verbinding te leggen tussen de marktbehoefte, maatschappelijke trends, ons aanbod en ons pand.

 • Ervaring met data driven marketing is een pre.


Interesse? Stuur je CV + motivatie vóór 3 januari 2020 naar babiche.oudenweijer@comm.nl.


116 weergaven
bottom of page