top of page

Vacature Zakelijk Leider bij Theaters Diligentia en Pepijn


Fulltime | 36 uur per week | per direct

Ben jij een ervaren, bevlogen, collegiale en betrokken financial? Heb je affiniteit met cabaret en gevoel voor humor? Lees dan graag verder.

Theaters Diligentia en PePijn zijn dé leukste cabarettheaters van Nederland. We zijn trots op onze benoeming tot Theater van het jaar 2018/2019 en werken er hard aan om die titel waar te blijven maken. Alle verschillende afdelingen en de algemeen directeur werken samen aan de programmering en productie van zo’n 250 cabaretvoorstellingen en diverse specials per seizoen.

‘De lach is de kortste afstand tussen twee mensen’ - Sjaak Bral

Theaters Diligentia en PePijn vormen samen één organisatie, maar hebben wel ieder een eigen identiteit en podiumplanning. Omdat wij geloven in de krachtige en ook ontkrachtende werking van humor zetten we in op een veelkleurige en meerstemmige cabaretprogrammering. We bieden ons publiek cabaretiers, stand-upcomedians en kleinkunstenaars die ieder op een eigen manier hun humorvolle boodschap verkondigen. En geef toe, in deze onzekere tijd waarin polarisatie en verwijdering een rol spelen, geeft humor een goed tegenwicht. Naast programmering, richten we ons ook op zakelijke verhuur van beide theaters, waarvan de opbrengst in combinatie met de jaarlijkse financiële ondersteuning door de Gemeente Den Haag, ons in staat stelt om ook eigen cabaretproducties vorm te geven. Zo faciliteren we in huis voor diverse instanties congressen, lezingen, presentaties en feesten. Bij Theaters Diligentia en PePijn heerst in het betrekkelijk kleine team een prettige sfeer. Buiten de coronaperiode organiseren we regelmatig uitjes of personeelsbijeenkomsten om dat kracht bij te blijven zetten. Humor is ook dan een belangrijk element. Momenteel hebben we een wekelijkse online meeting om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, maar onder Corona-loze omstandigheden maken we op de werkvloer gemakkelijk contact en plannen we projectbijeenkomsten in wanneer nodig. We zien het graag als onze gezamenlijke opdracht om te werken aan een fijne avond-uit beleving voor ons publiek. We ontvangen publiek vanuit alle hoeken van de stad en werken met artiesten vanuit allerlei verschillende achtergronden. Dat maakt ons werk juist zo leuk. Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij iedereen uitnodigen om te solliciteren, ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft. Hoe ziet jouw functie eruit? Als zakelijk leider rapporteer je aan de algemeen directeur en ben je als ervaren financial (mbo+ of hbo), samen met jouw collega, verantwoordelijk voor alle beleid, uitvoering én bewaking rond de financiële huishouding inclusief het jaarlijks contact met de accountant en de oplevering van de jaarrekening. Je bereidt financiële rapportages voor zodat directie, bestuur en de Gemeente, onze belangrijkste subsidient, goed, tijdig en volledig worden geïnformeerd.

Wat voert in deze functie de boventoon?

 • Duidelijke communicatie, transparantie t.a.v. de cijfers

 • Nauwkeurigheid.

 • Ruime ervaring met het werken in boekhoudprogramma’s

 • Advisering, voorbereiding en uitvoering van een adequaat financieel beleid.

 • Inzet van kennis en ervaring op het gebied van belastingen, exploitatie en verslaglegging.

 • Soepele samenwerking met en begeleiding van collega’s en relevante externe partijen.

 • Voorbereiding en uitvoering van het contracten- en prijsbeleid.

 • Uitvoering van de personeels- en salarisadministratie.

 • Pro-activiteit op het gebied van liquiditeitsbewaking en de oplevering van maandcijfers, begroting en jaarrekening.

 • Toepassing van wet- en regelgeving.

 • Periodiek of incidenteel overleg met de Gemeente over de voortgang

Wat bieden wij jou?

 • Naast het werken bij dé leukste cabarettheaters van Nederland:

 • Een humorvolle werkomgeving;

 • Een afwisselende en uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden;

 • Aanvankelijk een jaarcontract, twee maanden proeftijd, met perspectief op verlenging;

 • Een salaris volgens CAO Nederlandse Podia, schaal 7 of 8 op basis van een fulltime aanstelling en afhankelijk van jouw ervaring.

 • Een plek in een organisatie met aandacht voor ontwikkeling en dus voldoende mogelijkheden tot het volgen van opleidingen;

 • En – last but not least – gratis toegang tot al onze voorstellingen.

Hoe kun je reageren? Mail jouw motivatie, met Curriculum Vitae uiterlijk 8 juli a.s. naar vacature@diligentia-pepijn.nl. We streven ernaar om in de week van 12 juli geselecteerde kandidaten uit te nodigen voor een eerste gesprek waarin we het belangrijk vinden om te horen hoe jij de invulling van deze functie voor je ziet. Een gedetailleerde functiebeschrijving is desgewenst beschikbaar via vacature@diligentia-pepijn.nl, voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de directeur Lucien Kembel, via 070 3610541.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

8 weergaven
bottom of page