top of page

Verbod op evenementen verlengd tot 1 juniMaandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.


De aangescherpte en nieuwe maatregelen met betrekking tot evenementen hebben consequenties voor alle evenementen. Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.


Veel grote evenementorganisatoren hadden al maatregelen getroffen, zo zijn het Songfestival, Grand Prix Zandvoort en de Invictus Games die zouden plaatsvinden in mei al op een eerder moment uitgesteld. Voor veel kleinere evenementen en festivals zullen deze maatregelen alsnog een grote impact hebben.


Update 24 maart 2020 Op 24 maart is er nog een toelichting gegeven op de aanvullende maatregelen. Daarin staat vermeld dat evenementen waarvoor een vergunning vereist is, worden verboden tot 1 juni. Kijk voor meer informatie en details op de website van de Rijksoverheid.

28 weergaven
bottom of page