top of page

Verbod op publieksevenementen verlengd tot 1 septemberDinsdag 21 april heeft het kabinet aangepaste maatregelen bekend gemaakt in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en RIVM directeur Van Dissel lichtten de aanpassingen toe tijdens een persconferentie. Enerzijds worden maatregelen verlicht, anderzijds worden maatregelen verlengd.

Veel grote evenementorganisatoren riepen al eerder op tot een verzoek om duidelijkheid van het kabinet. Die duidelijkheid is er nu want tot 1 september mogen er geen publieksevenementen met een vergunning of meldplicht georganiseerd worden.


Diverse brancheorganisaties geven aan dat het belangrijk is om ook duidelijk onderscheid te maken tussen publieksevenementen en zakelijke evenementen om verwarring te voorkomen. In ieder geval geldt: alle bijeenkomsten (met uitzondering van uitvaarten en huwelijken onder voorwaarden) zijn verboden tot 20 mei, publieksevenementen verboden tot 1 september. Van het loslaten van bestaande maatregelen met betrekking zakelijke evenementen is dus nog geen sprake.


Kijk voor meer informatie en details op de website van de Rijksoverheid.

26 weergaven
bottom of page