top of page

Verwiel the creative agency lanceert “EVENTHUIS”Verwiel – the creative agency, bureau voor live communicatie en Preferred Partner van het Genootschap voor Eventmanagers, heeft de laatste weken hard gewerkt aan creatieve ideeën om een alternatief te bieden voor live events.

Diederik Verwiel, creatief directeur, licht toe: “Ja, uiteraard, we zullen ons zelf als het ware opnieuw moeten uitvinden, nu live bijeenkomsten voorlopig van de baan zijn. Zelf als er vanaf september wat verruiming zou komen in de regelgeving, dan zal een event voor een wat grotere doelgroep nog geruime tijd lastig zijn, zo verwachten wij.”


Het in Den Bosch gevestigde bureau gelooft niet zozeer in anderhalvemeter events, aldus Verwiel: “Wat je ziet is dat zo’n beetje iedere speler in onze branche aan het nadenken is over hoe we nu verder moeten. Logisch, afwachten is op dit moment het slechtste medicijn. Volgens mij kun je alle initiatieven en concepten die nu worden gelanceerd grofweg verdelen in twee categorieën: aan de ene kant zie je ideeën voor events, opstellingen en crowd control welke voldoen aan zeg maar de 1,5 meter richtlijnen en aan de andere kant zie je concepten op virtueel vlak, waarbij je mensen niet fysiek bij elkaar brengt.”


“Eerlijk gezegd, ik zie het voorlopig nog niet gebeuren, die anderhalvemeter events. Ik geloof echt wel dat je met veel kennis, creativiteit en inventiviteit veel kan reguleren, maar wat ik mis in die hele discussie is de beleving. Ik bedoel, wat blijft er nog over van jouw live beleving als je naar een event gaat wat gedomineerd wordt door looproutes, plexiglas en overal strepen en lijnen op de grond die ervoor moeten zorgen dat je toch maar vooral die afstand kunt waarborgen? Ga je daar met plezier naar toe? Ga je daar überhaupt naar toe als je weet dat er altijd wel ergens kans is op besmetting, hoe goed alles ook is voorbereid? Ik denk echt dat dat pas weer gaat gebeuren als er een werkzaam vaccin is.”


“Vandaar dat wij vol inzetten op virtueel als basis, gewoon vanuit huis”, zo licht Verwiel toe, “maar met onze jarenlange ervaring in live, zijn we op zoek gegaan naar elementen, toevoegingen, extensies, die van een virtueel event een live experience maken. Wij zijn ervan overtuigd dat door het verrijken van virtuele events met live elementen je de beleving enorm kan vergroten. En daarmee het effect van je virtuel event. Die ideeën lichten we graag in een korte presentatie toe, virtueel uiteraard.”

Meer weten? Neem contact op met Verwiel the creative agency voor een inspirerende presentatie via info@verwiel.nl of 073 – 200 11 30

Comments


bottom of page