top of page

Wat maakt een event onvergetelijk?

Dat INSPIRE slecht voorbereid zou zijn, is natuurlijk een flagrante leugen. Toch voldoet het festival elk jaar weer helemaal aan wat musici Amir Swaab & Sietse van Gorkom bepleitten in hun workshop ‘Het belang van een slechte voorbereiding’.

Amir Swaab

Ruimte voor improvisatie

Musici Amir & Sietse lieten in hun workshop zien dat het goed kan zijn om niet alles voor te bereiden en vast te leggen. Een wat wonderlijk advies aan eventmanagers die bij voorkeur alles tot in detail regelen en vastleggen in draaiboeken. Toch is het de moeite waard om ruimte te houden voor improvisatie, want bezoekers van een event kennen jouw draaiboek niet en hebben vaak eigen plannen. Daardoor kan er een andere sfeer ontstaan en dan is het goed als je daarop spontaan weet in te spelen. De les van deze workshop in één zin: “Alleen dingen die niet van tevoren vastgelegd zijn, hebben het in zich om het moment onvergetelijk te maken.”


Sietse van Gorkom

Genieten van het leven

Precies daarom krijgt de INSPIRE-bezoeker elk jaar weer te horen dat niets moet en alles mag. Alleen het programma staat vast, wat jij daarmee doet is aan jou. Deze 7e editie stond ook in het teken van ‘op zoek gaan naar anderen’. Dirk Prijs, directeur van het Genootschap, zei het bij aanvang zo: “Ga vandaag voor de mooie ontmoeting, het goede gesprek en alles wat je tegenkomt. Kijk elkaar aan en vraag: wie ben jij en wat kan ik voor jou doen?”

Daarna riep hij alle aanwezigen op om te gaan genieten van INSPIRE. Om daar, met een verwijzing naar het recente overlijden van vaste INSPIRE-fotograaf Ramon van Jaarsveld en van jarenlang trouw Genootschapslid Maya Hoogveld, aan toe te voegen: “En vandaag misschien ook net iets meer te genieten van het leven.”

 #tips & tricks


Timmer je event niet dicht

  • Bedenk: elke groep is uniek.

  • Wie het moment wil beïnvloeden, moet de sfeer aanvoelen.

  • Koester flexibele mensen.

 Tekst: Carla van Elst Fotografie: Jeancarlo Nunes dos Anjos

74 weergaven
bottom of page