top of page

'Wij willen de meeting en congres expert van Nederland worden"


Thijs Peters, director of sales, Postillion Hotels

Ambitieus en toekomstgericht Het bedrijf startte ooit, in de jaren ’50, als een keten van motels. Wat daar vandaag de dag nog aan herinnert, is de ligging van vier van de huidige zeven Postillion-vestigingen: aan de snelweg. Inmiddels is het bedrijf Postillion Hotels totaal veranderd en ligt de focus op meetings en congressen. Het streven: samen zorgen voor succesvolle events en de dag van de ander beter maken. “Dat is waar we voor gaan,” zegt director of sales Thijs Peters. “Wij willen de meeting & congres expert van Nederland worden.”


 

"Hoe cool zou het zijn als Michiel straks zo ver ontwikkeld is, dat die eventmanager zelf real time de beschikbaarheid van zalen kan checken, direct zelf de reservering kan maken en een afspraak voor een site-visit voor de hele gerichte vragen? Dat is waar we naartoe willen.” aldus Thijs Peters Postillion Hotels

 

De eventmanager als persona

Thijs Peters stuurt een zeskoppig salesteam aan, waarin gewerkt wordt op basis van persona’s en marktsegmenten. Eventmanagers vormen een aparte categorie en de primaire doelgroep voor de Convention Centers. “Eventmanagers, dat zijn professional conference organizers (PCO’s) die verstand van zaken hebben, precies weten wat ze willen en geen tijd willen verliezen aan ditjes & datjes over de locatie. Een eventmanager of PCO hoeft meestal geen advies over facilitaire zaken, want die heeft met één blik al gezien of het past of niet en wat hij of zij wil.”

Andere persona’s zijn onder meer businessbookers (“denk: de directiesecretaresse die meetings regelen erbij doet en vaak meer advies kan gebruiken”) of meetingplanners zoals intermediairs. “Deze groepen benaderen we allemaal op een andere manier, omdat het echt gaat om verschillende typen professionals.”


Lees het interview met Thijs Peters over ambities, ontwikkelprogramma's en de bedrijfskenmerken van Postillion Hotels.

bottom of page