top of page

Zeg me wie je bent


Nieuw bij deze editie van INSPIRE was de exclusieve lunch voor de leden van het Genootschap voor Eventmanagers. Zij werden eerst ontvangen door de Preferred Partner van hun keuze en genoten van de voortreffelijke lunchgerechten van MPS | food & design. Daarna was het tijd voor een intensieve kennismakingsronde.


Kennismaking, hoezo, de Genootschapsleden en de Preferred Partners kennen elkaar toch zeker wel? Helemaal waar, maar zeg nou zelf, wat wéét je nu eigenlijk echt van elkaar? Dat er dus soms toch nog veel te ontdekken was, bleek toen de aanwezigen onder de bezielende leiding van YES! WE CONNECT twee van hun verbindende tools mochten uitproberen.


Tool 1: Inspiratiekaarten Stel jezelf in 30 seconden voor, aan de hand van 2 door jou gekozen steekwoorden op kleurrijke kaartjes, zoals travel, nature, role model of event. Wat spreekt jou aan, wat typeert jou, wat moet de groep over jou weten?


Tool 2: Schatgraven Interview elkaar aan de hand van 6 vaste vragen, zoals ‘Aan wat voor projecten wil jij altijd een bijdrage leveren?’ Stel degene die je hebt geïnterviewd voor aan de groep, door zijn of haar unieke inbreng te vangen in (steek)woorden, beelden, een slogan, een rake typering...


Bij het toepassen van tool 1 moet je goed nadenken over jezelf: wat is het meest belangrijke wat ik wil zeggen en ik heb daar dus maar 30 seconden voor. Tegelijk kun je ineens anderen in een nieuw perspectief zien, misschien zelfs beter begrijpen. Hé, die collega vertelt als eerste dat ze al jaren op vakantie gaat naar hetzelfde vakantiedorpje; omdat ze alleen daar helemaal tot rust komt. Iemand anders blijkt off grid fietstochten door Iran en Vietnam te maken en er meldt zich een hartstochtelijk liefhebber van de kunst van Mondriaan. Tool 2 had een zo mogelijk nog groter effect omdat iemand anders letterlijk op zoek ging naar de schat in jou. Naar wat jij te bieden hebt aan de wereld. Het ging daarbij om goed luisteren naar de ander, analyseren wat die persoon tot een uniek, leuk, bijzonder of mooi mens maakt en dat dan te delen met de groep. “Heel leuk om hiermee de middag te beginnen,” zei een van de gasten achteraf, “dat iemand anders jou zo positief beschrijft. Het voelde alsof ik een cadeautje kreeg.”


Tekst: Carla van Elst Fotocredits: Ramón van Jaarsveld - Clickshots

bottom of page