top of page

3 must see tips

Diverse cultuurlocaties openden onlangs en openen binnenkort prachtige en verrassende tentoonstellingen. We hebben er enkele geselecteerd als must see en gouden tip om eens een event te organiseren in een echt verrassende omgeving. Dit onderwerp vraagt mogelijk om een nieuwe rubriek...1. Humania - NEMO Science Museum Amsterdam

De permanente tentoonstelling Humania is geopend bij NEMO Science Museum in Amsterdam. Hare Majesteit Koningin Máxima opende de tentoonstelling waarin de bezoeker zelf centraal staat. Met zelftests, spellen, museale objecten en persoonlijke verhalen ontdekt de bezoeker in Humania alles over zichzelf. Biologie, psychologie en technologie zijn daarbij het vertrekpunt. Nu te zien, klik hier voor info.


2. Stap in de wereld van de Bosatlas - Onderwijsmuseum Dordrecht

Generaties Nederlandse kinderen zijn opgegroeid met de Bosatlas. De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm en reikt tot ver buiten de muren van de school. Deze tentoonstelling is te zien op een unieke locatie - in een van de pareltjes van Dordrecht - en neemt je mee in de wereld van de Bosaltlas. Nu te zien, klik voor meer info.


3. Royal Blue Tattoo - Henk Schiffmacher & Royal Delft


Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar ze hebben meer gemeen dan je denkt. Er zijn parallellen te vinden in onder andere

oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meesterschilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken.  Royal Blue Tattoo is vanaf 29 november te zien.

60 weergaven
bottom of page