top of page

5 tips voor de beste culinaire invulling van jouw event

Het samenstellen van de culinaire invulling voor jouw bijeenkomst kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoeveel eetmomenten zou je moeten plannen gedurende de dag? Of wat zou je moeten serveren tijdens de lunch om netwerken mogelijk te maken?


Executive chef Vincent van der Wal, van evenementenlocatie NBC Congrescentrum, geeft in deze blog 5 tips die je kunnen helpen bij het samenstellen van de beste culinaire invulling voor meetings en grotere events. Hij geeft handige tips zodat jouw gasten van begin tot aan het eind op het juiste moment voorzien zijn van lekker en goed eten. Heb je behoefte aan nog meer tips? Download dan de whitepaper ‘De beste culinaire invulling voor jouw bijeenkomst’.

Een goed begin van de dag

Voordat de bijeenkomst begint, worden de meeste gasten blij van een goede kop koffie of thee. Men wil even kunnen bijkomen van de reis, de drukte thuis en op de weg. Traditiegetrouw zijn we gewend om iets bij de koffie te nemen. In de ochtend kun je echter beter nog geen koekjes serveren. Je doet de gasten een groter plezier met een lichtere start van de dag. Denk hier bijvoorbeeld aan een yoghurtbar met verschillende soorten fruit als topping. Dit is overigens ook fijn voor de knorrende magen van de gasten die hun ontbijt hebben overgeslagen…

Creëer regelmatig eetmomenten

Veel mensen zijn gewend om naast de drie hoofdmaaltijden van de dag tussendoor ook nog iets te eten. Zo nemen zij in de ochtend en de middag nog een tussendoortje. Dit houdt de stofwisseling actief en het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel op peil blijft. Voor je gasten is dit ook een goede manier om het concentratielevel op peil te houden. Wij merken dat men zich beter kan concentreren wanneer er om de twee uur een eetmoment is ingelast. Vergeet in het programma die extra eetmomenten dus niet!

Serveer niet te grote items

De lunch kun je het beste samenstellen uit handzame items. Serveer bijvoorbeeld niet te grote broodjes of porties. Gasten willen graag meerdere dingen proberen, zeker als ze de keuze hebben. Het is belangrijk om hun die keuze te geven, maar denk dus aan de formaten. Daarnaast is de lunch tijdens grotere bijeenkomsten ook een goed moment om te netwerken en willen gasten kunnen rondlopen. Dat gaat natuurlijk makkelijker met een niet te groot broodje in de hand.


Dieetwensen en allergenen

Zorg dat je altijd een vegetarisch aanbod hebt zodat de gasten die vegetarisch eten ook iets te kiezen hebben. Probeer daarnaast voor de bijeenkomst te inventariseren of er gasten zijn die andere dieetwensen of allergieën hebben. Besteed hier op tijd aandacht aan zodat de locatie er rekening mee kan houden. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale corner in te richten waar de gasten die vooraf hebben aangegeven een dieetwens of allergie te hebben, terecht kunnen voor het eten. Zo voorkom je direct dat er ineens een run komt op speciale items en de gasten die het echt nodig hebben, achter het net vissen.


Denk aan de gezonde keuze

Last but not least: zorg ervoor dat je altijd een gezonder alternatief aanbiedt. Mensen willen graag iets te kiezen hebben en een gezondere keuze maakt hier deel van uit. Plaats dus naast die croissant ook een yoghurtshooter of naast een candybar verschillende soorten snoepgroenten.


Nog meer culinaire tips?

Heb je behoefte aan nog meer tips van executive chef Vincent? Download dan de whitepaper ‘De beste culinaire invulling voor jouw bijeenkomst’ op de website van het NBC Congrescentrum.

180 weergaven

Comments


bottom of page