top of page

Arjen Buijs vertrekt bij Heuvelman; Steven Zegelaar neemt honneurs waar als Preferred Partner

De oudste Preferred Partner van het Genootschap voor Eventmanagers? Nou, hij was in elk geval de langstzittende Preferred Partner en dat heeft Arjen Buijs – tot 31 augustus 2019 commercieel manager bij Heuvelman – geen windeieren gelegd. De afgelopen jaren heeft hij in deze positie met succes ervoor kunnen zorgen dat Heuvelman bij een ieder top-of-mind was én zijn eigen netwerk gestaag kunnen uitbreiden. Of zoals hij zelf zegt: heerlijk kunnen freewheelen in de wereld van eventmanagers.Preferred Partner vanaf de start

Arjen Buijs werkte 26 jaar bij Heuvelman. Begon er als magazijnmedewerker en werkte de eerste 10 jaar onder meer in de productie, logistiek en personeelsplanning. Deed zo overdag een schat aan technische kennis op en volgde in de avonduren diverse NIMA-opleidingen. Op die manier prepareerde hij zichzelf voor de functie die hij de laatste jaren bekleedde bij Heuvelman, die van commercieel manager. “Toen ik startte in die salesfunctie was Heuvelman net het jaar ervoor toegetreden als Preferred Partner van het Genootschap voor Eventmanagers. Ik was daar dolblij mee want zo kon ik – min of meer aan de hand van Leon Kruitwagen – de wereld van zakelijke events en eventmanagers betreden.”


Je hebt heel lang deel uitgemaakt van de groep Preferred Partners, Arjen. Wat heeft dat jou persoonlijk gebracht?

“Heel veel! Om te beginnen: sommige partners zijn in de loop der jaren echte vrienden geworden. Verder heeft het me veel kennis gebracht, ik voelde me bevoorrecht dat ik de markt van zo dichtbij heb kunnen zien en zoveel mensen heb leren kennen in de branche. Hoogtepunten waren de exclusieve backstage-evenementen die het Genootschap organiseerde rondom grote producties en events. En natuurlijk de superleuke studiereizen van de afgelopen jaren: Parijs, Maastricht, Lausanne.”


Wat heb je in die jaren bij het Genootschap zien veranderen?

“De functie van eventmanager. Die was in de begintijd wel wat statiger dan nu. Bij de huidige jongere garde zie ik eventmanagers die heel erg open staan voor de branche en alle kennis die ze kunnen gebruiken om hun werk goed te doen, echt opslurpen. Daarnaast heb ik de inhoud van de bijeenkomsten zien veranderen. Van vooral gericht op de eventproductie, met alles wat daaraan vast zit, naar steeds meer focus op de beleving van mensen tijdens een event en wat daar allemaal bij komt kijken.”


Je bent per 1 september weg bij Heuvelman. Wat ga je doen?

“Ik ben gevraagd om op operationeel vlak gestalte te gaan geven aan de Amsterdamse vestiging van KFP B.V. Dit is een in Duitsland gesitueerde audiovisuele dienstverlener, die in Europa veel grote hotelketens bedient. Inmiddels ben ik in mijn nieuwe functie gestart, was de afgelopen weken veel in Duitsland en heb het bedrijf en hun werkwijze goed leren kennen. Hun servicegerichte aanpak, gevoegd bij onze Hollandse mentaliteit, gaan we straks uitrollen in de Nederlandse hotelbranche én in de corporate markt.”Nieuwe contactpersoon voor Heuvelman

Preferred Partner Heuvelman heeft kort na het bekend worden van de overstap van Arjen Buijs een nieuwe contactpersoon benoemd voor het Genootschap. Dat is Steven Zegelaar, geen onbekend gezicht in de eventbranche en ook al bekend bij veel eventmanagers. Steven is sinds 2015 in dienst bij Heuvelman, onder meer als commercieel manager. Daarvóór werkte hij bij organisaties als Libéma en Center Parcs Europe. Het Genootschap is blij met de komst van Steven, heeft hem inmiddels van harte welkom geheten en kijkt uit naar zijn invulling van het Preferred Partnerschap. 


Alle diensten van Heuvelman in één Experience Room

Tot voor kort heette het door Dick Heuvelman in 1968 opgerichte AV-bedrijf nog voluit: Heuvelman Sound & Vision. Pas in 2017, ten tijde van de opening van het nieuwe hoofdkantoor in IJsselstein, werd het kortweg Heuvelman. Slimme zet, om het alom gevestigde deel van de naam te behouden. Want zo is het wel, ‘iedereen’ kent Heuvelman.

Anno 2019 staat Heuvelman binnen de eventbranche bekend als grote aanbieder van audiovisuele faciliteiten – beeld, licht en geluid – voor zowel tijdelijk als permanent gebruik. Het bedrijf biedt vijf verschillende soorten dienstverlening: verhuur van tijdelijke AV-installaties, verkoop van permanente AV-installaties, content design voor AV-installaties, onderhoud & service bij verkoop en, tot slot, on site service ofwel detachering van onderhoudstechnici bij enkele grote bedrijven. Om al die onderdelen inzichtelijk te maken, richtte Heuvelman in het nieuwe hoofdkantoor een grote Experience Room in waar elke (potentiële) opdrachtgever de verschillende diensten van het bedrijf zelf kan zien en letterlijk kan beleven.


 

Tekst: Carla van Elst

bottom of page