top of page

Breepark ontvangt Genootschap voor Eventmanagers


Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is hier mogelijk. Jaarcijfers presenteren in een bioscoopzaal, daarna gezamenlijk lasergamen, gevolgd door een groots feest in een evenementenhal van 8.300 m2? Het kan allemaal in Breepark.


Breepark – hét nieuwe vrijetijdsgebied aan de rand van Breda, pal naast de A27 – was 11 maart jl. de gastlocatie voor een seminar van het Genootschap voor Eventmanagers. Een uitgelezen gelegenheid om hier eens rond te kijken en te snuffelen aan alle faciliteiten die de locatie te bieden heeft. In 2016 ging de eerste paal de grond in, in oktober 2017 werd Breepark officieel geopend. Een indrukwekkende uitkomst van 12 jaar broeden en bouwen.

Doen wat je leuk vindt Bij Breepark kan iedereen, van jong tot oud, doen wat hij of zij leuk vindt. Vanuit die gedachte is Henry Martens, initiatiefnemer en directeur van Breepark, ooit aan dit leisure-avontuur begonnen en rondlopend kun je niet anders dan concluderen dat hij in zijn opzet geslaagd is. Naast megabioscoop Kinepolis, sportwinkel Decathlon en een McDonald’s wordt het terrein gedomineerd door het enorme evenementengebouw waar onder meer congressen, beurzen, concerten, festivals, ontvangsten en vergaderingen georganiseerd kunnen worden. Ook vind je er restaurant Happy Italy, all-inclusive restaurant Vandaag en 5th Avenue. Later dit jaar worden de food & beverage mogelijkheden in het evenementengebouw uitgebreid met een pannenkoekrestaurant – plus indoor speelparadijs – en grand café Driek. Tot slot is op de bovenste verdieping Vier Hoog Breda gehuisvest: het leisure-centrum waar je kunt bowlen, lasergamen of je lospuzzelen uit escaperooms. Toegankelijkheid Het seminar van het Genootschap vond plaats in de enorme evenementenhal. Voor de gelegenheid waren daar tijdelijke opblaasbare domes neergezet zodat de deelnemers niet ‘verdronken’ in de hal die plaats kan bieden aan maar liefst 13.000 mensen. Sinds de opening van het terrein is hier al een groot aantal evenementen georganiseerd. Zo traden dj’s Tiësto en Radical Redemption er op, maar ook K3. In mei 2018 streek voor het eerst de kunst- en antiekbeurs ART BREDA neer en dit jaar komt deze beurs wéér naar Breepark. 

Het zijn maar een paar voorbeelden van de gevarieerde programmering waarmee Breepark graag wil laten zien dat ze er echt voor iedereen zijn. Ook bijvoorbeeld voor mensen met een beperking. “De toegankelijkheid van Breepark is positief getoetst door een specialist en op grond daarvan heeft Breepark een certificering ontvangen,” vertelt sales- en accountmanager Tanya van Dijk. “We beschikken over liften en aangepaste invalidetoiletten. De bijeenkomst van Tour du ALS die hier georganiseerd is, werd bezocht door veel rolstoelgangers; die konden allemaal zonder problemen naar de 2e etage.”



Tanya van Dijk

Kom maar kijken Het in de markt zetten van een nieuwe locatie is natuurlijk altijd een kwestie van vertrouwen winnen. Dat is een hele uitdaging op het moment dat een locatie nog niet echt geopend is. “Toen waren we al wel bezig met evenementen binnenhalen. Met bouwhelmen op leidden we geïnteresseerde partijen rond en vertelden hoe alles eruit zou komen te zien.” Nog altijd nodigen Tanya van Dijk en haar twee collega’s van de afdeling Sales bij voorkeur alle potentiële klanten uit om met eigen ogen te komen zien wat Breepark te bieden heeft. Want hoewel de naam en het logo van Breepark inmiddels goed bekend zijn – zeker in Breda en omstreken – weten mensen toch niet altijd precies wat daar nu allemaal te doen is. “Dat we ook een groot terrein hebben voor outdoor-activiteiten bijvoorbeeld. Of dat we ook faciliteiten en arrangementen hebben voor kleine bijeenkomsten, zoals zalen waar je met 2, 5 of 10 mensen kunt vergaderen. Als straks het grand café open gaat, kun je hier zelfs met je zakelijke relaties afspreken voor een kop koffie. Die vraag krijgen we nu al regelmatig, dus dat is echt een aanvulling.”



 

Storytelling van Breepark De zalen van Breepark hebben namen die verwijzen naar de ontstaansgeschiedenis van het terrein. In een brainstormsessie met het voltallige personeel zijn die namen bedacht. Zo verwijst zaal Storm naar de naam van het hondje van de directeur van Breepark. Zaal Molenley draagt de naam van het riviertje dat omgelegd moest worden voor de bouw van de locatie. En natuurlijk is er ook een zaal Oeverzwaluw, genoemd naar de plaatselijke zwaluwen die de bouwplaats als broedlocatie hadden uitgekozen. Omdat de oeverzwaluw een bedreigde diersoort is, moest de bouw destijds stilgelegd worden tot de eieren waren uitgekomen. “Met die namen laten we iets zien van de historie van deze plek en het gebouw. Aan het mooie nieuwe en strakke uiterlijk van de locatie, met een industriële uitstraling, voegen we op deze manier een stuk storytelling toe,” aldus Tanya van Dijk.

 

Tekst: Carla van Elst Foto's: Breepark

32 weergaven
bottom of page