top of page

Extra steun voor horeca, cultuur en evenementenbrancheDeze week volgde een dag na de persconferentie op maandag 26 oktober, een debat in de tweede kamer over de invulling van aanvullende steunmaatregelen voor de hardst getroffen sectoren tijdens de coronacrisis. Met resultaat, want nog dezelfde avond kondigden minister Koolmees en minister Wiebes een aanvullend steunpakket aan voor de horeca, cultuur en evenementenbranche. De precieze invulling ervan wordt nog nader uitgewerkt.


Voor veel bedrijven en zzp'ers was er eerder geen steun mogelijk omdat zij niet voldeden aan de eisen die gesteld werden om steun aan te kunnen vragen. Bijvoorbeeld omdat de beschrijving van de werkzaamheden op de inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet aansloot bij het type bedrijven dat hiervoor in aanmerking kwam. Of omdat zij hun omzet in een ander seizoen genereren dan de periode waarvan zij konden aantonen dat er sprake was van omzetverlies.

Nu de beperkende maatregelen langer gelden om het coronavirus onder controle te krijgen is het aanvullende steunpakket een zeer welkome aanvulling. De kans is groot dat ondanks alle steun - zowel economisch als via coaching- en omscholingstrajecten - er toch ondernemers zijn voor wie deze steun tevergeefs is.


Derde steunpakket voor horeca, evenementen en cultuur

Bekijk meer informatie over steunmaatregelen op rijksoverheid.nl. Of bekijk meer over de inhoud van de regeling voor het derde steunpakket.


127 weergaven

Kommentare


bottom of page