top of page

Feestelijke opening van het jaar met LED-zwanenballet in Lichtfabriek


Fotografie: Dennis Bouman

Tijdens de Nieuwjaarsborrel in de Lichtfabriek op het terrein van Haarlemmer Stroom werden 100 gasten getrakteerd met een bijzonder ballet. In een donkere Turbinehal werd het publiek verrast door drie verlichte, gigantische dansende zwanen, die door de lege, industriële ruimte zweefden op muziek van het Zwanenmeer.

Het ballet was onderdeel van de Nieuwjaarsreceptie georganiseerd door het team van Haarlemmer Stroom Events, de exploitant van de Lichtfabriek. De Lichtfabriek is een van de Preferred Partners van het Genootschap voor Eventmanagers.Jules van Kampen, directeur van de Lichtfabriek, opende de Nieuwjaarsborrel met een dankwoord uit te spreken alle genodigden. “Samenwerking is de sleutel tot succes” deelde hij met de aanwezigen. “Dank voor jullie steun in opzet en continue ontwikkeling van dit nieuwe bedrijf in dit prachtige, historische en tot verbeelding sprekende industriële complex dat de Lichtfabriek heet.

Diverse belanghebbenden waren te gast, waaronder Gemeente Haarlem, bedrijven uit de Haarlemse Waarderpolder, evenementenbureaus uit heel Nederland, toeleveranciers uit evenementenland, maar ook andere bijzondere locaties uit Haarlem en Amsterdam.

Haarlemmer Stroom Events BV is sinds 1 juli 2018 eigenaar van de Lichtfabriek in Haarlem. De BV is een dochteronderneming van vastgoedonderneming Lingotto en aannemerij KBK Bouwgroep. Het Haarlemmer Stroom Terrein zal de komende jaren ontwikkeld worden als culturele hotspot en bestemming voor zakelijke bijeenkomsten, dit geldt, niet alleen voor de Haarlemmer, maar ook zeker voor bezoekers van buiten de stad.

De mix van zakelijke evenementen, zoals congressen, beurzen, productlanceringen, diners recepties en tv-opnames in combinatie met publieksevenementen zoals exposities, markten en theatervoorstellingen zorgen voor een typische Lichtfabriek “vibe”. 


bottom of page