top of page

Nieuwe editie De Eventmanager komt eraan!Eind mei valt de nieuwste editie van magazine De Eventmanager op de mat. Vol nieuws en mooie verhalen van en over onze leden en Preferred Partners. Het blad opent dit keer met een apart katern, gevuld met zes artikelen binnen één thema: Leven Lang Leren.


In zijn voorwoord zegt Dirk Prijs over dit thema dat met name in de eventindustrie niemand het lang vol zal houden zónder zijn leven lang te leren. De branche ontwikkelt zich dusdanig snel dat de vakkennis die je tien jaar geleden opdeed nu al zwaar verouderd is; althans, die ontdekking deed hij kortgeleden zelf. Voor Dirk alle reden om het thema van deze editie te kenschetsen als een regelrechte call-to-action: “Kom op, er zijn nieuwe inzichten, er is nieuw materiaal, verdiep je erin!”


Thema: Leven Lang Leren

In een van de artikelen binnen het thema – Snacks and Figures – vind je een overzichtje van de opleidingen waar leden van het Genootschap voor Eventmanagers op dit moment mee bezig zijn. Bron hiervoor is de leden-enquête van februari 2019. Uiteraard kom je de usual suspects tegen: Master in Event Management, Basic/Advanced/Professional Event Management en NCOI Eventmanagement HBO. Maar er zijn ook onverwachte opleidingen genoemd: NLP, Grafisch Vormgeven en Schoevers Directiesecretaresse.

Voor wie nog op zoek is naar een zinvolle praktijkgerichte vakopleiding lichten we er in het thema-katern zes voor je uit, aan de hand van de vragen ‘wie, wat, waarom en wanneer’.

Verder laten we in het katern drie werkgevers uit de branche aan het woord: drie directeuren van respectievelijk een museum, een congreslocatie en evenementenbureau. Wat vinden zij eigenlijk van een leven lang leren? Hoe belangrijk is het? Wat verwachten ze van hun medewerkers op dat gebied en welke ruimte bieden ze zelf voor leven lang leren in de praktijk?


Partner Profielen

In deze editie starten we ook met twee nieuwe series. ‘Partner Profielen’ is er één: een serie langere verhalen, gemaakt voor het magazine én de websites, waarin de Preferred Partners centraal staan. Al onze Partners zijn kwaliteitsleveranciers in de eventbranche en zij organiseren onder andere elk jaar mede het zomerfestival INSPIRE. In hun Partner Profiel leren we ze beter kennen: wie ze zijn en wat hen drijft.

Miranda Hesselmans van MPS|food & design bijt in het blad het spits af. We vroegen haar onder meer naar haar visie op het thema leven lang leren en dit was haar antwoord: “Je moet jezelf blijven ontwikkelen. Ik ga binnenkort starten met een coachopleiding. Waarom? Omdat ik zie wat coaching met mensen kan doen. En ook omdat er een nieuwe generatie aankomt die meer van het coachend leiderschap is. Daar wil ik als bedrijfseigenaar goed mee omgaan.”


Unieke Locaties

Nog een nieuwe serie: Unieke Locaties. Hierin vertellen de leden van het Platform Cultuur Locaties wat zij beschouwen als de meest unieke plek van hun eigen locatie. In editie 2019-1 van magazine De Eventmanager komen vijftien PCL-leden aan het woord. Trots zijn ze op hun locatie en dat beluister je in elke bijdrage. Wat denk je bijvoorbeeld van deze: “De magie van een theater begint achter de coulissen. Daar komt alles samen: de spanning, nervositeit en na afloop de ontlading, het gevoel van triomf. Een unieke plek voor artiesten, maar met regelmaat ook voor zakelijke gasten.”

Overigens vindt in deze nieuwsbrief de aftrap plaats van de digitale versie van de serie Unieke Locaties. Vanaf nu plaatsen we in elke nieuwsbrief drie foto’s van unieke plekken bij cultuurlocaties, elk met een motiverende quote van de locatie zelf.


Tekst: Carla van Elst


 

bottom of page